Marit Selstad Hans Petter Selstad foto Ogne
MÅLØY: Krevende år for Selstad-konsernet i fjor, her ved salgs- og markedssjef Marit Selstad og konsernsjef Hans-Petter Selstad. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Selstad-sjefen: – Et krevende år

Tross ny vekst, ble overskuddet til fiskeutstyrsleverandøren kraftig barbert i fjor.

Marius Rosbach
04.08.2023

Selstad-konsernet i Måløy hadde for andre året en omsetning over én milliard kroner i fjor, men lønnsomheten ble svakere.

Det kommer fram i en pressemelding fredag.

Kraftig redusert overskudd
Selstad As som selger utstyr og løsninger som til fiskeri- og oppdrettsbransjen, som oppdrettsmerder, tau og sikkerhetsutstyr, økte også inntektene i løpet av fjoråret.

En omsetning på drøyt 625 millioner kroner er en økning på rundt 50 millioner, sammenlignet med året før.

Resultatet før skatt ble derimot kraftig redusert og endte på litt over 13 millioner kroner. Det er om lag en tredel av overskuddet året før og gir en resultatmargin på skarve to prosent.

Økte kostnader og hard konkurranse
Selstad-sjef Hans-Petter Selstad peker på økte kostnader og effekten av lakseskatten som årsak til at lønnsomheten ble dårligere i fjor.

– 2022 var et krevende år med økte kostnader på råvarer, logistikk og energi. Dette, kombinert med hard konkurranse i markedet, resulterte i reduserte marginer for oss i fjor, uttaler han i meldinga.

2022-resultatet er også påvirka av større investeringer i både utstyr og personell for å øke kapasiteten.

Økt aktivitet i år
Innføringen av grunnrenteskatt på oppdrettsbransjen har bremset opp investeringstakten i denne næringa.

– For inneværende år ser vi fortsatt økt aktivitet til tross for at opererer i et krevende marked, uttaler Selstad om situasjonen for 2023.

Hans-Petter Selstad er selv hovedaksjonær i konsernet med 53,1 prosent av aksjene, mens Tor, Bjørn og Arve Selstad eier 9,9 prosent hver.

Utvider med ny servicebase
Hovedbasen til Selstad ligger i Måløy, men selskapet har til sammen ni avdelinger langs kysten fra Hardanger til Tromsø.

I løpet av året vil de øke til ti avdelinger, etter at de åpner selskapets femte servicestasjon for havbruksnæringa i Sørreisa.

Samtidig investerer konsernet for å utvide kapasiteten ved de eksisterende stasjonene både i Norge, Skottland og Island.

Publisert: 04.08.2023 15:30

Sist oppdatert: 04.08.2023 15:30

Mer om