Maritime P
SOLUND: Den nye katamaranen skal frakte passasjerer i Solund kommune. Foto: Maritime Partner
Nytt

Skal frakte passasjerer i Solund

Den 16 meter lange katamaranen er overlevert fra Maritime Partner til Vidar Hop Skyssbåter.

02.06.2022

Ålesund-selskapet Maritime Partner opplyser i en pressemelding at Alusafe Cat 16 er en nyutviklet modell og tar 23 passasjerer samt noe last. Båten er bygget med maksimal komfort og er innredet med materialer og utstyr i nært samarbeide med rederiet.

Båten går rett inn i rutetrafikk i Hardbakke-Kolgrov-Utvær sambandet i Solund kommune.

- Denne båten er et veldig bra produkt og vi håper den vil bli en referansebåt i markedet, sier Arne Dybvik, salgs og markedsdirektør i Maritime Partner, i pressemeldingen.

- Den er både stillegående, billig i drift og komfortabel for passasjerer og mannskap. Med enkle designgrep kan vi øke kapasiteten opp til 49 passasjerer i fremtidige utgaver.

25 knop
Båten er 16 meter lang og har en marsjfart på 25 knop.

Maritime Partner opplyser at båten og passasjersalongen er designet etter krav for universell utforming og er utstyrt med elektrisk heis/landgang akter samt adkomst via fordekk.

Det blir vist til at rutebåten er blant de mest miljøvennlige av denne typen. Motorene er i henhold til siste utslippskrav og godkjent etter den nye IMO Tier III forskriften for rensing og redusert utslipp av avgasser. Båten har også en kran slik at last kan håndteres til og fra øyene man skal trafikkere.

Levert i spesiell periode
Rederiet har strenge krav og store forventinger for å få en båt tilpasset sine behov og krav til kvalitet.

- Vi er veldig glad for å ha innfridd kundens krav og fått levert båten i denne spesielle perioden med Covid og krig i Ukraina. Vi takker rederiet for det gode samarbeidet gjennom byggeperioden, sier daglig leder Peder Myklebust i Maritime Partner, i pressemeldingen.

Handshake
HANDSHAKE: Salgs- og markedsdirektør Arne Dybvik i Maritime Partner og reder Vidar Hop: Foto: Maritime Partner

Publisert: 02.06.2022 11:00

Sist oppdatert: 02.06.2022 11:13

Mer om