Runar Haugen Innovasjon Norge
INNOVASJON: Runar Haugen går fra reklamebyrået Bmerk til en stilling som seniorrådgiver internasjonalisering i Innovasjon Norge. Foto: Bmerk
Nytt

Skal få fart på eksporten fra Nordvestlandet

Tidligere Ekornes-topp ansatt i Innovasjon Norge for å få fart på internasjonalisering og økt eksport.

03.02.2022

Runar Haugen var en sentral person i den perioden Ekornes bygget opp sin internasjonale omsetning som førte til den sterke veksten og lønnsomheten Ekornes leverte i en årrekke. Han hadde da spesielt ansvar for etablering og utvikling av internasjonale salgs- og markedsselskap, utvikling av konsernets markedskonsept, og han var sentral i etableringen av Stressless.

Nå skal han få fart på internasjonaliseringen og eksporten fra bedriftene på Nordvestlandet.

Slutter i Bmerk
Haugen startet 1. februar som seniorrådgiver internasjonalisering i Innovasjon Norge, blir det opplyst i en pressemelding.

De siste fire årene har Haugen ledet og vært medeier i reklamebyrået Bmerk, og han har der jobbet med merkevare- og posisjoneringsstrategi for flere av de ledende selskapene i regionen.

Han har derfor god kjennskap til næringslivet i Møre og Romsdal og vekstmulighetene, skriver Innovasjon Norge.

Må øke eksporten kraftig
Direktør Helge Gjerde i Innovasjon Norge Møre og Romsdal har nylig i et intervju med NETT NO etterlyst en større satsing på eksport og internasjonalisering fra næringslivet i Møre og Romsdal.

Fylket har i dag mest fastlandseksport per innbygger, men Gjerde mener eksporten kan økes kraftig, og at fylket bør å i front for å oppfylle næringsminister Jan Christian Vestres som mål at Norge skal øke fastlandseksporten med 50 prosent innen 2030.

- Tung satsning
Nå sier Gjerde seg svært fornøyd med å få Runar Haugen med på laget for å skape utvikling og internasjonal vekst.

- Han vil få en sentral rolle i å jobbe med vekst- eksport- og internasjonaliseringsprosjekter som Innovasjon Norge kan bidra til å realisere, sier Gjerde i pressemeldingen.

- Norge må øke sin eksport betydelig i årene som kommer, og det er derfor en tung satsning fra myndighetene for å oppnå dette. Dette er et prioritert satsningsområde for Innovasjon Norge.

Mye av teknologien finnes, men det skorter tidvis på en tydelig vekst- og internasjonaliseringsstrategi
Runar Haugen

Må utnytte potensialet
Runar Haugen uttaler at det er en spennende utfordring å kunne bidra til at mange av de høyteknologiske og dyktige selskapene som er i regionen får utnyttet potensialet gjennom å få etablert vekst i de internasjonale markedene.

- Spesielt ser vi mange muligheter knyttet til havrommet og det grønne skiftet, men også på andre områder. Mye av teknologien finnes, men det skorter tidvis på en tydelig vekst- og internasjonaliseringsstrategi, sier han.

Publisert: 03.02.2022 10:30

Sist oppdatert: 03.02.2022 11:09

Mer om