Grethe Loe og Mathias Grebstad Inno Vern 002
SYKKYLVEN: Ny avtale for Grethe Loe og Mathias Grebstad i Innovern. Nå skal Sykkylven-selskapet levere munnbind til norske OL-deltagere. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Skal levere munnbind til Olympiatoppen

Innovern i Sykkylven blir offisiell leverandør til Olympiatoppen.

17.09.2021

– Toppidrettsutøvere søker alltid de beste produktene. Å bli valgt som offisiell leverandør er en fjær i hatten for oss, en stor anerkjennelse av vårt produkt, og en viktig referanse inn mot andre brukergrupper,

Det sier daglig leder Grete Loe i Innovern i en pressemelding.

Tungt å puste
Selskapet viser til at under sommerens OL i Tokyo syntes flere utøvere at det var tungt å puste med munnbind under trening og i forberedelsene til konkurranse. De fikk prøve Innoverns nyutviklede munnbind som har svært gode pusteegenskaper.

Innovern tror produktet vil finne veien til flere og nye markeder.

– Tilbakemeldingene fra Olympiatoppen og brukererfaringer fra toppidrettsutøvere var særs gode. Våre nyutviklede munnbind er vesentlig lettere å puste i enn de man vanligvis får tak i, i et marked dominert av munnbind fra Kina, forteller Loe.

Våre nyutviklede munnbind er vesentlig lettere å puste i enn de man vanligvis får tak
Grethe Loe

Bejing og Paris
Kontrakten med Olympiatoppen innebærer løpende leveranser, men også øremerkede leveranser til OL-arrangement. Det betyr at norske utøvere vil bruke munnbind fra Innovern og Sykkylven under vinterens OL i Beijing, Sommer-OL i Paris i 2024, Paralympics og under flere ungdoms-leker.

- Et godt munnbind skal først og fremst gi beskyttelse mot smitte, men må samtidig være lett å puste igjennom. Det må også fungere i varmt, kaldt og fuktig vær, og så langt det lar seg gjøre, begrense dugg på briller. Innovern munnbind har de egenskapene som idretten etterspør, sier OL-lege Thomas Torgalsen i pressemeldingen.

Innovern er i dag storleverandør av munnbind til norske sykehus. Selskapet opplyser at de jobber knallhardt for å være konkurransedyktig på kvalitet.

Publisert: 17.09.2021 08:09

Sist oppdatert: 17.09.2021 08:20

Mer om