Njord A foto kjetil 11
STORFJORDEN: Njord A-plattformen har ligget som et «landemerke» i Storfjorden den siste uka. Foto: Bjørn Endresen
Nytt

Slepes til havs etter rådyr oppgradering

Det nye «landemerket» i Storfjorden sette kursen til havs.

Marius Rosbach
30.03.2022

OPPDATERT: Fredag føremiddag ligg Njord A-plattformen innfor Hjørungneset i Storfjorden.

Følg AIS-sporinga til plattformen (ekstern lenke)

Onsdag denne veka sette slepet med plattformen kursen til havs etter å ha venta seks døgn på godt ver i Storfjorden. Etter å ha lagt seg på høgde med Godøy nokre timar, snudde slepet inn Breisundet og la seg til i Storfjorden att.

(saka held fram under)

Njord a foto marie 22
SULESUND: Njord-feltet har vore stengt sidan plattformen blei teke ut for oppgradering i 2016. Her er slepet sett frå Sulesund.

Søkt ly for veret
Slepet var på veg nordover frå Stord i førre veke, då dei måtte søke ly for veret førre torsdag. Sidan har slepet flytta seg rundt ulike plassar i fjorden.

Arbeidet med å flytte plattformen trygt fram til Njord-feltet blir gjort av ein rekke offshoreskip. Gisle Ledel Johannessen i kommunikasjonsavdelinga til Equinor opplyser at dei følgjer værforholda og ventar på eit vinduage.

– Det tar cirka 30 timer å komme til feltet. Deretter trenger vi et par døgn for oppankring, da vi ikke må ha for mye sjø, fortel han til NETT NO.

Kjempesprekk for Equinor
Equinor har oppgradert den flytende stålplattformen på Stord siden 2016. Planen var å h den ferdig i 2020, men tidsrammen – og budsjettet – har sprukket solid.

Anslaget for oppgraderingen er nå oppe i 29,5 milliarder kroner - om lag dobbelt så dyrt som planlagt.

Publisert: 30.03.2022 12:15

Sist oppdatert: 01.04.2022 09:37