Aasenkvartalet illustrasjon Besseggen Arkitekter 11
NYTT VOLDA-BYGG: Bruk av lavkarbon betong, tre, solcellepanel og gjenbruk av materialer, blir trekt fram av byggherren som nå viser fram nye skisser for Aasenkvartalet. Illustrasjon: Besseggen Arkitekter
Nytt

Slik blir første byggetrinn av Volda-kvartal

La fram skisser for det nye Aasenkvartalet.

Marius Rosbach
13.12.2023

Onsdag la Sisa Invest fram nye skisser for hvordan det første byggetrinnet i Aasenkvartalet trolig vil se ut.

Som kjent overtok selskapet til Bjørn Dæhlie og sønnen Sivert, aksjene i Aasen Eigedom 1 tidligere i høst.

Planen er å bygge inntil 10.000 kvadratmeter med nytt næringsareal i bygdebyen de neste årene.

Mål om byggestart i 2025
Selskapet har tidligere anslått at de vil satse 300-400 millioner kroner på prosjektet, som blant annet vil inkludere et hotell.

– Vi går snart inn i en fase hvor det blir vik􀆟g å konkludere med leietakerne både på utforming og det kommersielle. Vi ønsker her å bli så konkrete som mulig så raskt som mulig for å opprettholde tidslinjen for byggestart, uttaler Sivert Dæhlie i en pressemelding.

Målet er å sette spaden i jorda i første halvdel av 2025.

Aasenkvartalet illustrasjon Besseggen Arkitekter 22
SJU ETASJER: Det første bygget i Aasenkvartalet er tenkt å være sju etasjer, hvor hotellet skal holde til i de tre øverste etasjene. Illustrasjon: Besseggen Arkitekter

Sju etasjer høyt
Det første bygget vil ha sju etasjer til sammen, der tre av etasjene utgjør en tydelige høyere fløy mot øst. I denne fløyen er det tenkt at et hotell skal få plass.

Dæhlie opplyser at de jobber med å få plass et skikkelig hotell i prosjektet, og at de ønsker å komme fram til en avtale med en driftsaktør. Planen er å ha 90 til 120 rom i bygget som skal kobles sammen med en akse fra det nye mediebygget ved Høgskulen i Volda.

I tillegg er det venta at det kommende Norsk Innovasjonssenter, og en ny avdeling for høyskolen vil flytte inn i bygget.

Publisert: 13.12.2023 12:39

Sist oppdatert: 13.12.2023 12:39

Mer om