Solcellespesialisten Stian Pedersen Carl Christian Strømberg Victor Valderhaugstrand foto privat
ÅLESUND: Solcellespesialisten er på plass i Ålesund og er på jakt etter flere ansatte. Stian Pedersen (t.v.) er selskapets senior salgsmedarbeider lokalt, Carl Christian Strømberg leder Solcellespesialisten, og Frank Victor Valderhaugstrand (t.h.) representerer huseieren YOYN Cowork. Foto: Privat
Nytt

Solcelleleverandør satser i nordvest

Sikter mot 30 lokalt ansatte i løpet av to år.

Marius Rosbach
15.01.2024

Solcellespesialisten åpner eget kontor i Ålesund.

– Beslutningen er strategisk etter en bemerkelsesverdig vekst i etterspørsel etter solcelleanlegg i Norge gjennom 2023, og Ålesund og Moldes satsning på solceller, heter det i en melding fra selskapet.

Mandag var administrerende direktør Carl Christian Strømberg i byen for å møte huseier og møte kunder.

– Ålesund har vært betjent fra Bergens-avdelingen. Nå vil vi være til stede med egne folk lokalt, forteller Strømberg til NETT NO.

Lokalet ligger midt et steinkast fra Posthuskrysset i Ålesund sentrum. Selskapet venter at avdelingen vil vokse til rundt 30 ansatte i løpet av de neste to årene. I første omgang søker de etter en erfaren selger og en avdelingsleder.

Store vekstplaner med ny eier
Solcellespesialisten er Norges største leverandør av solceller og startet i 2005.

– Vi er rundt 300 ansatte til sammen i Norge, men tidligere har vi hovedsakelig holdt til rundt Oslo, Fredrikstad, Trondheim og Bergen, i tillegg til noe i Stavanger og Haugesund, forteller Strømberg.

Etter at selskapet fikk inn investeringsfondet FSN Capital som nye eiere i sommer, er det lagt en ambisiøs vekstplan, som inkluderer etableringer en rekke plasser rundt i landet.

– Vi har lagt en plan om å øke omsetningen firegangen fram til 2028, legger Strømberg til.

Solcellesepsialisten foto
HOVEDKONTORET: Carl Christian Strømberg og kollegaer ved hovedkontoret til Solcellespesialisten. Foto: Josef Hashmi/Solcellespesialisten

Skal levere fire store anlegg i vår
Solcellespesialisten leverer til både privat- og bedriftsmarkedet, i tillegg til at de har bygget ut Norges første storskala solpark i Stor-Elvdal.

Strømberg ser stort potensial blant industribedrifter i og rundt Ålesund, og tror lokalkjennskap vil være avgjørende.

Planen for 2023 er å installere fire store anlegg denne våren, i tillegg til mange eneboliganlegg.

Publisert: 15.01.2024 10:55

Sist oppdatert: 15.01.2024 13:57

Mer om