Bauta construction Jonas Klemetzen foto bauta
NY DAGLIG LEDER: Jonas Klemetzen tok over som daglig leder i Bauta Construction fra årsskiftet. Nå tar selskapet til på sitt største oppdrag noen gang. Foto: Bauta Group
Nytt

Største kontrakt på mer enn 30 år

Tomrefjord-selskap starter på oppdrag for Aker Solutions.

Marius Rosbach
17.04.2023

Bauta Construction har satt i verk arbeidet med den første konkrete jobben som følge av en omfattende rammeavtale med Aker Solutions, ifølge en pressemelding.

Det Tomrefjord-baserte konsernet signerte tidligere i år en større rammeavtale for produksjon av stålstrukturer for det Kjell Inge Røkke-eide selskapet.

Bygger ut gassfelt
Avtalen strekker seg over minst tre år med mulighet til forlengelse med to nye år. Kontrakten er den største Bauta-konsernet har inngått siden oppstarten i 1989.

Arbeidet går ut på å levere primærstruktur og utrustning på gassfeltet Jackdaw på britisk sektor i Nordsjøen. Første delleveranse skal være klar til bruk i løpet av tredje kvartal i år.

BAUTA Jan Magnus Opdahl Jonas Raknes FOTO b AUTA
MER JOBB: Sveiselærlingene Jan Magnus Opdahl Jonas Rakne er blant dem som får arbeid med oppdraget til Aker Solutions. Foto: Bauta

Vil ta i bruk ledige lokasjoner
I tillegg til å bruke egne fasiliteter på Grønneset utenfor Molde planlegge Baut-selskapet å gjennomføre deler av produksjonen på andre ledige lokasjoner i regionen etter behov.

Bauta Construction intensiverer samarbeidet med Aker Solutions, ikke minst som følge av økt aktivitet på Verdal

Konsernet har over tid vært leverandør til Aker Solutions og venter at samarbeidet kan gi betydelig arbeidsmengder i åra framover.


Har vokst kraftig

Bauta-selskapene har vokst kraftig de siste åra. NETT NO omtalte nylig hvordan konsernet har ansatt 50 nye elektrikere siden årsskiftet.

Konsernet med 12 selskaper har i underkant av 500 ansatte og forventer økt omsetning og bemanning.

Bauta Group het tidligere MCP Holding og ble starta av John Arve Sundet.

Publisert: 17.04.2023 09:04

Sist oppdatert: 17.04.2023 09:12

Mer om