Utbyttefest i Tafjord Kraft
TAFJORD: Infranode kjøper 49 prosent av Tafjord Connect. Illustrasjonsfoto: Kjetil Haanes Foto: Kjetil Haanes
Nytt

Stor internasjonal aktør inn i Tafjord

Skal satse mer på telekom etter at Infranode kjøper 49 prosent av aksjene i Tafjord Connect.

13.06.2022

Tafjord har inngått en langsiktig avtale med infrastrukturfondet Infranode. Dette for å videreutvikle telekomvirksomheten i konsernet. Gjennom en aksjekjøpsavtale blir Infranode eier av 49% av aksjene i Tafjord Connect AS. Tafjord vil fortsatt være majoritetseier med 51% av aksjene. Nordvest Nett AS, som tidligere eide 20 prosent av aksjene, selger seg helt ut.

Dette opplyser Tafjord i en pressemelding mandag.

Størst i Møre og Romsdal
Tafjord og Nordvest Nett har samarbeidet om utbygging av fiberbasert bredbånd i mange år og Tafjord Connect er i dag den ledende leverandøren av bredbånd og tilhørende tjenester i Møre og Romsdal. Denne posisjonen skal videreutvikles.

- Gjennom avtalen med Infranode har vi fått inn en solid partner som kan bidra både med kompetanse og kapital. Forholdene ligger med dette svært godt til rette for at vi skal kunne løfte satsingen innen telekom videre inn i fremtiden. Dette til glede både for kundene våre, eierne og selskapet, sier konsernsjef i Tafjord, Erik Espeset, i pressemeldingen.

1,8 milliarder euro
Infranode er en langsiktig infrastrukturinvestor med et spesielt fokus på de nordiske landene. Infranode investerer i energi, energidistribusjon, fornybar energi, digital infrastruktur, transport og sosial infrastruktur.

Infranode har kontorer i Stockholm, Helsinki, København og Oslo, og sitter på lag 1,8 milliarder euro i kommittert kapital fra langsiktige, institusjonelle investorer. Blant investorene er Folksam, det svenske kommunale pensjonsfondet KPA Pension, KEVA, og Storebrand.

Dette til glede både for kundene våre, eierne og selskapet
Erik Espeset

Ser store muligheter
Infranode sier i pressemeldingen at man ser store muligheter innen fiberinfrastruktur i Norden, og spesielt i Norge.

- I dagens digitale samfunn har fibernett blitt samfunnskritisk infrastruktur, på samme måte som tilgang på vann og strøm.

- Denne investeringen er dermed i tråd med vår strategi om å være en langsiktig og ansvarsfull partner for offentlig sektor, sier Erik Botnevik, Norgessjef i Infranode.

Må godkjennes av konkurransemyndighetene
Tafjord Connect er den største leverandøren av bredbånd og tilhørende tjenester i Møre og Romsdal med over 25 000 kunder. Selskapet ble etablert etter en fusjon mellom Tafjord sin telekomavdeling og Nordvest Nett AS sin fibervirksomhet i oktober 2019.

Selskapet, som har 37 årsverk, hadde i 2021 en omsetning på 222 millioner kroner.

Avtalen mellom Tafjord og Infranode forutsetter blant annet nødvendige godkjennelse fra konkurransemyndighetene, og transaksjonen forventes å bli gjennomført i løpet av tredje kvartal.

Publisert: 13.06.2022 10:50

Sist oppdatert: 13.06.2022 11:26

Mer om