Anders Svinø
KREDITOR IKKE ENIG: Anders Svinø er bostyrer for Edgard Sandangers konkursbo og vil avslutte bobehandlingen. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Strid om personlig konkurs

Bostyrer vil sette strek for konkurssak mot Edgar Sandanger. Ny kreditor vil fortsette bobehandlingen.

09.01.2023

"Det foreligger ikke informasjon som tilsier at en fortsatt bobehandling vil kunne tilføre boet midler av betydning", skriver bobestyrer Anders Svinø i sluttinnberetningen. Han anbefaler at bobehandlingen avsluttes, ifølge sluttinnberetningen.

Kreditor Helge Rogne er ikke enig, og har krevet at bobehandlingen fortsetter. Saken skal opp for Møre og Romsdal tingrett 23. januar.

Personlig konkurs
Etter en langvarig strid om oppgjør for fisk, som blant annet omfattet konkurs i salgs- og produksjonsselskapene Sunsea og Sunsea Seafood, fikk oppdrettselskapet Norway Royal Salmon medhold i et personlig krav mot Edgar Sandanger, som hadde vært medeier og daglig leder i selskapene.

Da kravet på 4,4 millioner kroner ikke ble betalt, krevde Norway Royal Salmon Sandanger personlig konkurs. Konkursen ble åpnet i januar 2022.

Solgte kravet
Nå er ikke Norway Royal Salmon part i saken. Selskapet har solgt kravet videre til Helge Rogne, som eier og driver selskapet Bedriftsrådgiveren i Ålesund.

Rogne sier til NETT NO at han har overtatt kravet for "et omforent beløp". Etter hans vurdering må det gjøres en grundigere jobb for å avdekke mulige verdier i boet.

Ikke konkurskarantene
I følge sluttinnberetninger mener Svinø det ikke er grunn til å ilegge Sandanger konkurskarantene.

Heller ikke etter konkursene i Sunsea og Sunsea Seafood anbefalte bostyrer (advokat Thore Heggen) å ilegge Sandanger konkurskarantene.

Publisert: 09.01.2023 13:47

Sist oppdatert: 09.01.2023 17:12

Mer om