Arctic Pearldgl Øystein Tvedt innfelt foto Tau tech
BYTTER NAVN: Tau Tech blir Ava Ocean. Offshorebåten som er under ombygging for å driver fiske etter haneskjell skal etter planen ut i fiske mot slutten av 2022 forteller daglig leder Øystein Tvedt i Ava Ocean. Foto: Ava Ocean
Nytt

Tau Tech bytter navn

Haneskjellfiskeri-selskapet fra Ålesund omprofilerer seg før første fisketur.

01.09.2022

- Å få på plass nytt navn og profil som reflekterer den visjonen vi har som selskap har vært planlagt en stund. Ava betyr liv, og Ava Ocean feirer livet i havet og det mangfoldet som vi både må bevare og høste av ansvarlig for å kunne møte verdens økende matvarebehov, sier daglig leder og medeier Øystein Tvedt i en pressemelding.

Selskapet har et tidligere offshorefartøy under ombygging på Fiskerstrand Verft. Planen er at skipet skal være ferdig ombygget i oktober for å kunne dra på fiske etter haneskjell.

Det er et fiske som ikke har vært tillatt på flere tiår på grunn av harde fiskemetoder og frykt for overfiske .

Med en mer skånsom metode for fisket har Ava Ocean fått ja til å starte fisket igjen. Planen er å gjennomføre de første toktene sent i høst.

Selskapet skal blant annet bruke avansert kamerateknologi for å finne haneskjellene - som deretter kan suges opp fra sjøbunnen.

Publisert: 01.09.2022 07:00

Sist oppdatert: 01.09.2022 09:49

Mer om