Teige Clean Coat Zewo Erik Lind Dragesund Kjell Johansen Fure Ruben Relling Ståle Finsrud
OPPKJØP: Erik Lind Dragesund (f.v.), Kjell Johansen Fure, Ruben Relling og nyansatt Ståle Finsrud i Zewo - som er i vekst. Foto: Zewo
Nytt

Teige-selskap med oppkjøp

Tar over hygieneeksperter og får tilgang til nye marked.

Marius Rosbach
09.01.2023

Herøy-selskapet Zewo overtar sammen med eierne i Teige-gruppen, selskapet Cleancoat i Drøbak, ifølge en pressemelding. I løpet av kort tid vil Cleancoat som har spesialiserte løsninger for hygienekontroller, bli fusjonert inn i Herøy-selskapet.

Malingsleverandøren Westing, med Sigurd Teige og familien som eiere, står bak Zewo. Selskapet har vokst de siste årene med salg av renholdsprodukt og tjenester til næringsmiddelbedrifter – og industrien.

Vil videreutvikle teknologien
Med Cleancoat på laget, utvider Zewo sine marked i offshore, vannbehandling og helseforetak.

Erik Lind Dragesund, som leder utviklingsarbeidet i Zewo har stor tro på å videreutvikle teknologien de nå har fått tilgang til. Han peker på gevinster som bedre mattrygghet og miljøavtrykk, sammen med redusert matsvinn – og mer effektiv ressursbruk – som fordeler for kundene deres.

Zewo ansatter samtidig Ståle Finsrud som salgs- og servicesjef. Han kommer fra Cleancoat og har lang erfaring med systemer for vannbehandling.

Allerede en betydelig aktør
Tidligere Cleancoat-eier Jan Ivar Sylte uttaler i meldinga at han er tilfreds med oppkjøpet. Han ser fram til at Zewo ta over jobben med å salg- og markedsføring av deres produkter.

- Zewo er utvilsomt allerede en betydelig aktør i dette markedet, og har med sin fagkompetanse alle forutsetninger for å lykkes med å skape ytterligere verdier for eksisterende og nye kunder, legger han til.

Herøy-selskapet omsatte i 2021 for 7,2 millioner kroner – men resultatet endte i om lag en halv million i minus. Teige-gruppen har også stor virksomhet i fiskeri, shipping, eiendom, helse og agentur.

Publisert: 09.01.2023 12:24

Sist oppdatert: 09.01.2023 12:37

Mer om