Her er aksjonaerane bak Pir satsinga paa Bagid
NY EMISJON: 12 investorer i Pir Invest-miljøet gikk inn i Bagid i 2018. Koordinator Anja Solevågseide i Pir Invest presenterte Pir Invest-miljøet sine vurderinger på Næringteft-konferansen i 2018. Arkivfoto: Ogne Øyehaug
Nytt

Bagid-emisjon i gang

Bagasjebrikke-selskapet Bagid verdsettes til 49,5 millioner kroner før ny kapitalutviding, tre ganger mer enn i 2018.

28.07.2022

Ålesundselskapet Bagid, med flere investorer fra Pir-miljøet på eiersiden, varslet tidlig i år at selskapet vil hente inn mer penger gjennom en kapitalutviding.

Nå er det klart hvor mye.

Selskapet er på jakt etter inntil 22 millioner kroner, som skal hentes inn gjennom selskapet Folkeinvest. Den offisielle tegningsperioden starter i neste uke, men så langt er det gitt tilsagn fra investorer som vil gå inn med tilsammen 9,5 millioner kroner.

Folkeinvest har spesialisert seg på spleise investorer og små selskap, og stod blant annet bak kapitalutvidelsen som sikret Inseanergy i Ålesund 30 millioner kroner i ny egenkapital tidlig i år.

Inseanergys produkt er solcellepanel-system som energiforsyningkilde til oppdrettsanlegg og selskapet emisjon er en av de største i Folkeinvestregi.

Elektronisk bagasjebrikke
Bagid har utviklet en elektronisk bagasjebrikke som erstatter bagasjelappen som i dag må skrives ut på flyplassene for hver reise.

Ideen er å forenkle reisen, samtidig som eier og flyselskap alltid vet hvor bagasjen er.

Bagasjemerket funger også som en tyverialarm, om noen for eksempel forsøker å stikke av med bagasjen din fra flytog eller flybuss.

Målet er å gradvis utvide bruksområdet for brikken og teknologien, også inn markedet for godstransport.

Så langt har selskapet først og fremst drevet utviklingsarbeid og markedsføring. Siste tilgjengelige regnskap, fra 2020, viser 29.000 kroner i driftsinntekter og to millioner i underskudd.

I invitasjonen til å investere i selskapet skriver Bagid at det ventes en driftsinntekt som stiger fra 13 millioner kroner i 2022 til 83 millioner i 2027 og at selskapet vil gå med overskudd fra 2025.

Verdsatt til 17 millioner kroner
I en kapitalutvidelse i 2018 hentet Bagid inn 5,45 millioner kroner.

Selskapet Pir II Invest, som er en del av Pir-miljøet i Ålesund, gikk inn med fire av av 5,45 millionene.

Kapitalutvidelsen verdsatte Bagid til 17 millioner kroner. Bagid ble grunnlagt av Jan Vidar Nalbant, Øystein Tvedt og Øystein Aarsæther.

Kraftig redusert flytrafikk på grunn av koronapandemien vært en ulempe for Bagids lansering av bagasjebrikken.

I mai i 2021 gjorde Bagid om et konvertibelt lån på 1,5 millioner kroner om til aksjer i selskapet og i juni 2021 hentet selskapet nye 3,3 millioner kroner i egenkapital, fremgår det av årsberetningen til selskapet.

Publisert: 28.07.2022 05:00

Sist oppdatert: 27.07.2022 21:01

Mer om