Rev ocean omvisning 22
BRATTVÅG: Nina Jensen som leder Rev Ocean-prosjektet og operasjonssjef Øystein Mikelborg på Rev Ocean da NETT NO fikk komme om bord i yachten ved Brattvåg-verftet. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Tre til fem år på etterskudd med Røkkes prestisjeprosjekt

Kjell Inge Røkkes kombinerte yacht og forskingskip skulle vært på sitt første tokt nå.

17.06.2021

– Vårt beste estimat på nåværende tidspunkt er at dette medfører en forsinkelse på tre til fem år før skipet er operativt, sier Rev Ocean-sjef Nina Jensen til Dagens Næringsliv.

Skipet kom til Vard Brattvåg i 2019 og skulle vært døpt i forrige måned etter de siste innredningen var gjort i Tyskland.

Hadde alt gått etter planen hadde Rev Ocean vært ut på sitt første tokt nå. I stedet ligg den hos Vard Langsten.

Det er oppstått både tekniske utfordringer og problemer knyttet til fartøyets vekt, sier Jensen til Dagens Næringsliv.

– Det må gjøres modifikasjoner på skipet. Men hva det vil måtte bestå i, er ikke avklart. Dette er ting som må komme på plass, sier Jensen til avisen.

(saka fortsetter under)

Roekke vil bu to maanader i aaret paa Rev Ocean
IKKE FERDIG: Kjell Inge Røkkke (innfelt) sin kombinerte yacht og forskningskip skulle vært på sitt første tokt nå, etter dåp i mai i år. Her er skipet ved Myklebust Verft. Foto: Kjetil Haanes

Tre milliarder
Da Nina Jensen presenterte Rev Ocean under Haramskonferansen 2020 i februar i fjor anslo hun at skipet ville koste tre milliarder kroner. Hun var også forberedt på forsinkelser, men ikke så store som de nå blir.

– Jeg tror nok alle er innstilt på å skyve på frister, om det bidrar til at skipet blir best mulig. Men det er en krevende balansegang, og det er ikke mulig å strekke det ut i evigheten heller, sa Jensen til NETT NO.

Jensen påpeker at første seilas var planlagt i mai i år – men at september 2021, er absolutt siste frist for at skipet er klart. Da skal de delta på et FN-arrangement i New York.

– Der må vi være, sa hun.

Publisert: 17.06.2021 11:24

Sist oppdatert: 17.06.2021 12:23

Mer om