Vincent Caballes Andreas Ottosen Zuuma foto Ogne
ÅPNET I 2015: Vincent Caballes og Andreas Ottosen (t.h.) driver restauranten Zuuma i Ålesund og eier den sammen med Petter Thoresen.
Nytt

-Tøffeste år siden starten

Dyrere fisk og færre kunder for Zuuma i Ålesund.

28.03.2023

- Absolutt alt har gått opp i pris, veldig mye, sier daglig leder og medeier Vincent Caballes i den japanskinspirerte restauranten Zuuma i Ålesund sentrum. Zuuma eies av selskapet Seagrasp.

Zuuma hadde sitt første driftsår i 2015, året etter at oljeprisen stupte og utløste krisen i som sendte offshoreskip i opplagsbøyene og tømte ordrebøkene hos verftene.

Eierne var nervøse for at de hadde bommet på timingen for etableringen, men Zuuma etablerte seg raskt både som en av de største og mest lønnsomme aktørene i restaurantbransjen på Nordvestlandet.

Holder igjen på prisøkninger
Zuuma er først og fremst kjent for sushi, og når prisen på fisk stiger merkes det på lønnsomheten. Driftsresultatet i 2022 (se tabell) er det laveste siden starten.

Selskapet har økt prisene noe, men er redd for å skremme bort kundene og har på langt nær nok økt prisen no til å kompensere for prisstigningen, sier Caballes.

Færre folk
Fra starten av januar i år merket restauranten at det kommer færre gjester i ukedagene, mens driftsinntektene på de to viktigste dagene, fredag-lørdag, har holdt seg i nærheten av fjorårets nivå.

Til tross for inntektsnedgangen og kostnadsøkning i fjor endte også 2022 med overskudd. Dersom Zuuma får en sommesong omlag som ifjor vil selskapet gå i pluss også i år, selv om Caballes sier 2022 er det tøffeste året Zuuma har hatt siden starten.

Seagrasp as
Tall i mill. kroner20222021
Driftsinntekt22,523,4
Driftsresultat1,63,2
Resultat før skatt1,63,2

Publisert: 28.03.2023 05:00

Sist oppdatert: 27.03.2023 20:53

Mer om