Easywaste studentbedrift foto ungt entreprenørskap 11
VANT PRIS: Studentene i Easywaste ved NTNU Ålesund fikk prisen for beste HR-bedrift da Norges Beste Studentbedrift ble kåret i regi av Ungt Entreprenørskap. Foto: Ungt Entreprenørskap
Nytt

Vant priser i landsfinalen

Studenter fra NTNU i Ålesund fikk heder for søppelbøtta Åge og snacks lagd av insekt.

Marius Rosbach
12.06.2023

Ingen av studentbedriftene fra Nordvestlandet gikk helt til topps i kåringen av Norges beste studentbedrift i Oslo.

To studentbedrifter fra NTNU Ålesund ble likevel hedret med hver sine priser.

Søppelbøtte som komprimerer avfall
Easywaste fikk prisen for beste HR-bedrift under arrangementet ved forskningsparken i Oslo. Selskapet har lagd søppelbøtta Åge som komprimerer avfall, og et kunnskapskurs om avfallshåndtering som de tilbyr bedrifter.

I begrunnelsen heter det at studentene blant annet har kartlagt svakheter og styrker i teamet og gjort tiltak for å imøtekomme risiko og mulige flaskehalser.

- Juryen er imponert over gruppedynamikken, og etter dialogen er vi overbeviste om at bedriften er det beste stedet å jobbe, skriver juryen.

Snacks lagd av insekter
Akrida som lager mat basert på insekt, vant også pris under landsfinalen for beste sosiale entreprenør. «Hoppers» som er snacks lagd av sirisser, er det første produktet til studentbedriften fra NTNU Ålesund.

Juryen skriver at studentbedriften har et meget tydelig definert problem, og tilbyr en konkret løsning. Problemet handler om bærekraft, klimautslipp og kostholdsvaner.

- De har tatt markedet på alvor og tilpasset produktet for å enklere få innpass og tillit i markedet, med tydelige ambisjoner for vekst og videre utvikling, skriver juryen.

21 bedrifter deltok
21 bedrifter fra hele landet deltok og vinneren ble Oslo Analytic SB fra OsloMet, som tilbyr tjenester for å redusere karbonutslipp for bedrifters digitale aktiviteter.

De skal representere Norge under EM for studentbedrifter i Istanbul i Tyrkia i juli.

Studentene er vurdert gjennom pitching på scene, stands, intervjuer og forretningsplaner, og i tillegg har det vært nettverksbygging og faglig påfyll.

Publisert: 12.06.2023 10:29

Sist oppdatert: 12.06.2023 10:29

Mer om