Alberto Maestrini Vard Langsten Foto Marius Rosbach
FLERE FOLK TIL ALT: Vard-sjef Alberto Maestrini trenger folk til alle Vard-selskapene etter alle nybyggingkontraktene Vard har inngått. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Vard rekrutterer på høygir etter rekordmåned

Skal ansette nesten 150 nye i løpet av 2024.

25.01.2024

I løpet av ti dager i desember 2023 offentliggjorde Vard tre milliardkontrakter. Tilsammen er kontraktene på omlag åtte miliarder kroner. Det er den høyest ordreinngangen Vard har hatt på en måned noen sinne, og nå trenger skipsbyggingselskapet flere folk for å få arbeidet unna.

– I tillegg til rekrutteringen vi gjorde i 2023, må vi ansette nærmere 150 nye medarbeidere i Norge i løpet av 2024. Vi trenger både produksjonsarbeidere og ingeniører i alle selskapene våre; Vard Electro, Vard Interiors, Seaonics, Vard Design, og på de tre verftene våre, sier Vardsjef , sier Alberto Maestrini i en pressemelding.

Flere lærlinger og studenter
Vard har også økt inntaket av lærlinger og rekruttert studenter som skal begynne i selskapet etter at de er ferdig med studiene sine i sommer.

Per i dag har Vard-konsernet 1260 ansatte i Norge.

– Men det er plass til flere, sier Maestrini i pressemeldingen.

Ordreflom
Vards nybyggingkontrakter var en viktig bidragsyter til at norske skipsverft økte ordreboken kraftig i fjor.

Fra en treg start på året, skjøt markedet fart utover høsten. Fasiten ble nybyggingskontrakter for 21 milliarder kroner.

Vard har nå i januar 2024 offentliggjort ytterligere en kontrakt, på to skip til vindkraftindustrien.

Ringvirkninger
Nybyggingskontraktene gir positive ringvirkninger for hele Nordvestlandet, ifølge Maestrini.

– De ansatte i bedriftene våre – også på verftene, er stort sett nordmenn som har dagliglivet sitt og familie i lokalsamfunnene. Vard er ofte ei hjørnesteinsbedrift i mange av disse samfunnene, og flere rapporter viser at en verftsarbeider opprettholder fem andre arbeidsplasser. Så i desember var ikke bare viktig for Vard, men for alle våre medskipsbyggere, konkurrenter, leverandører, den lokale matbutikken og hele samfunnet, sier han i pressemeldingen.

Publisert: 25.01.2024 10:54

Sist oppdatert: 25.01.2024 17:24

Mer om