Olav Erik Hagen dykking foto OE Hagen 44 2
VIL KONSOLIDERE: Stryn-selskapet er spesialister på krevende undervannsoppdrag. Nå blir de del av ny gruppe som har mål om videre vekst og konsolidering.
Nytt

Undervannsspesialister får nye eiere

Stryn-selskap har allerede vokst i flere år. Nå slår de seg sammen med fire andre.

Marius Rosbach
07.08.2023

Olav Erik Hagen i Stryn blir del av et nytt landsdekkende konsern som spesialiserer seg på dykker- og undervannstjenester.

Firmaet som nylig rundet 30 år i bransjen, slår seg sammen med fire andre selskap fra ulike deler av landet som til sammen vil telle mer enn 100 ansatte.

– Vi blir med som eiere i det nye selskapet, og vårt selskap vil fortsatt bestå med eget organisasjonsnummer, men vi får inn nye eiere og blir flere parter som samarbeider, forteller Olav Erik Hagen til NETT NO om avtalen.

Han er sjef, hovedeier og styreleder i selskapet som de siste årene har omsatt for rundt 50 millioner kroner. Det er om lag en dobling fra nivået for ti år siden. Det foreløpige toppåret kom i 2021 med en omsetning på 62 millioner kroner.

Lønnsomheten har også blitt stadig bedre, og resultatmarginen har vært på rundt ti prosent i årene 2020-2022 (se tabell under).

Olav Erik Hagen As
Tal i mill. kroner
2022
2021
Driftsinntekter
48,9
62,5
Driftsresultat
4,5
6,2
Resultat før skatt
4,5
6,5

Undervannsentreprenører
Stryn-selskapet omtaler seg som undervannsentreprenører og mange av oppdragene kommer fra kraftindustrien. De tar óg på seg krevende dykkeroppdrag på infrastruktur som kaianlegg, ferjekaier og bruer.

– Vi har vært et nisjefirma som mange andre i bransjen, forteller Hagen.

Hovedkontoret er i Stryn, og i tillegg har de avdelinger i Bergen og Stavanger/Sandnes. Også datterselskapet Norwegian Tunnel Inspection, blir med inn i den nye gruppen.

– Vi har operert i hele Norge, legger Hagen til.

Alle 22 blir med videre
Alle de 22 ansatte i Olav Erik Hagen-selskapene blir med videre, sammen med ledelsen.

Hagen er ikke i tvil om at de vil levere enda bedre undervannstjenester innunder den nye paraplyen.

Som del av et større konsern, vil selskapet naturlig nok få flere strenger å spille på. Ved å dele teknologi, utstyr og dykkere, vil de løfte det totale kvalitetsnivået på tjenestene, heter det i pressemeldinga.

Investeringsfond blir største eier
Investeringsfondet Longship Fund som har vært en pådriver for sammenslåingen, går inn som ny majoritetseier i konsernet.

– Longship er stolte over å få tillit fra dagens eiere til å være med å etablere en ledende aktør i bransjen. Sammen har vi startet med å samle de beste selskapene innen dykkertjenester i Norge for å skape en plattform for videre vekst, konsolidering og utvikling av maritime tjeneste, uttaler Longship-partner Espen Stenumgård i meldinga.

De andre partnerne i konsernet er Dykkerteknikk på Tofte i Viken, Bergen-baserte IMC Diving, EB Marine i Stavanger og Anleggsdykk i Horten.

Publisert: 07.08.2023 14:14

Sist oppdatert: 07.08.2023 14:15

Mer om