Petter Harald Aakre foto Ogne
VEKSTSKAPER: Peter Harald Aakre i Aalesund Protective Wear er i landsfinalen i «Entrepreneur Of The Year» av EY. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Videre i kåringen av årets vekstskapere

Aakre i Aalesund Protective Wear til landsfinalen i nasjonal konkurranse.

Marius Rosbach
24.11.2022

Peter Harald Aakre fra Aalesund Protective Wear er videre til landsfinalen i EY-kåringen «Entrepreneur Of The Year».

Det er klart etter at regionfinalen gikk av stabelen i Trondheim torsdag kveld. Også Maria Dalen frå Levanger-selskapet Easygrow og Christian Johansen fra Kystmiljø/Nutrishell i Trondheim gikk videre av kandidatene fra Midt-Norge.

Claus Ragnvald Opshaug i sulabedrifta C Food Norway var blant de regionale kandidatene. Det samme var Green Yard Kleven-sjef Hans Jørgen Fedog i region Sør, men ingen av disse gikk videre.

Landsfinalen er i Oslo torsdag 9. februar neste år.

EY Entrepreneur of the Year region midt finalister foto Bård Gudim 11
FINALISTENE: Kandidatene som gikk videre fra Midt-Norge sammen med arrangørene under regionfinalen torsdag kveld. Fra venstre: Christian Ronæss (EY), Maria Dalen, Christian Johansen, Sandra Nordheim (representant for Peter Harald Aakre) og Marte Flått (EY). Foto: Bård Gudim

Venter sjuende år med vekst
Peter Harald Aakre er eier og daglig leder i Aalesund Protective Wear, som har vokst jevnt og trutt i en årrekke.

Under Aalesund Protective Wear-paraplyen er det fire merkevarer; Aalesund Oljeklede, Strakofa, Blæst og Regatta.

Da NETT NO intervjuet Aakre tidligere i år, ventet han at 2022 ble det sjuende året på rad hvor inntektene pekte oppover.

Roser sunnmørsk gründerskap
EY-kåringen skjer årlig og skal rette oppmerksomhet til bedriftsledere som bidrar til innovasjon, vekst og nye arbeidsplasser.

- Jeg er veldig stolt av at vi har en finalist fra Ålesund i år, uttaler Ivar-André Norvik, som leder Ålesund-kontoret og er regionleder for «Entrepreneur Of The Year» i Møre og Romsdal, i en pressemelding.

- Sunnmørsk gründerskap kjennetegnes av en evne til å utvikle, tenke nytt, ta risiko og se muligheter. Sammen med en lokal patriotisme har det ført til at det som tidligere var en region i stor grad preget av olje- og offshoreindustri, i dag har klart å dreie seg mot nye trender, blant annet ved å investere tidlig i ny grønn teknologi, legger Norvik til.

Næringsminister Jan Christan Vestre er blant de tidligere vinnerne av den nasjonale kåringen. Ap-statsråden gikk til topps i 2019. Jonas Helmikstøl i Easee vant prisen i fjor.

Publisert: 24.11.2022 20:30

Sist oppdatert: 24.11.2022 20:26

Mer om