Fiskeridirektør frank bakke jensen
MÅ VÆRE I BERGEN: Fiskeridirektøren skal sitte i Bergen. Det har politikerne bestemt. Fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen (foto) ville ikke ha et formelt hovedkontor. Foto: Fiskeridirektoratet
Nytt

Fortsatt én sjef i Ålesund

Fiskeridirektoratet i mål med omorganisering.

12.10.2022

Fiskeridirektoratet skal fortsatt ha hovedkontor i Bergen og Ålesund beholder én sjefstilling.

Det er utfallet etter at fiskeriministeren og kommunalministeren har bestemt hvor de ulike lederstillingen i Fiskeridirektoratet skal plasseres.

Fiskeridirektoratet er en underliggende etat under Nærings- og fiskeridepartementet. Fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen la tidligere i år frem et forslag til omorganisering av direktoratet. I stedet for organisering etter geografi ville han ha en organisering etter arbeidsoppgaver, med to landsdekkende divisjoner.

Omorganiseringen kunne blant annet bety at Ålesundkontoret sto igjen uten ledere med nasjonalt ansvar. Direktoratet skulle heller ikke ha noe formelt hovedkontor, som fikk bergenserne - som huser hovedkontoret i dag - til å se rødt.

Politisk styring
I stedet for å la Frank Bakke-Jensen avgjøre lokaliseringsspørsmålene valgte fiskeri- og kommunalministeren å avgjøre plassering av sjefstillinger selv.

I Ålesund skal lederen for seksjon for sanksjoner sitte. Det er den avdelingen som avgjør hvordan Fiskeridirektoratet skal reagere på regelbrudd, for eksempel med gebyrer eller anmeldelser.

Bergen skal fortsatt være hovedkontor. Der skal fiskeridirektøren og flere andre ledere sitte. Lederne for de to nye landsdekkende divisjonene skal sitte henholdvis i Bodø (kontroll og tilsynsdivisjonen) og Tromsø (forvaltningsdivisjonen). Vadsø blir kontorplassen for fartøy og deltakarseksjonen.

Regiondirektør forsvinner
Omorganiseringen innebærer blant annet at regiondirektørstillingen forsvinner. Regiondirektørstillingen for Møre og Romsdal og Trøndelag lå Ålesund. Han som hadde den jobben pendlet mellom Ålesund og Trondheim, og får sin arbeidsplass i Trondheim etter omorganiseringen.

To lederstillinger med nasjonalt ansvar hadde også kontorsted Ålesund, seksjon for forvaltning og fartøysaker og kontrollseksjonen. De forsvinner med omorganiseringen.

Publisert: 12.10.2022 14:48

Sist oppdatert: 12.10.2022 17:37

Mer om