Annonsørinnhold
Anna pass
Brand stories

Endring av passregler for barn

Pass har vært et «hett» tema i nyhetene den siste tiden, og passtrengende nordmenn må fremdeles forholde seg til lange køer og leveringsproblemer. Har du barn under 18 år som trenger nytt pass? Da må du være obs på det nye regelverket som trådte i kraft 1. november.

Samtykkeskjema som tidligere var et alternativ for én av de foresatte, forsvinner fra 1. november 2022. Nå blir det krav om at begge foresatte møter opp personlig for å gi sitt samtykke, når barn under 18 år skal søke om pass eller nasjonalt ID-kort.

Slik vil det fungere i praksis:

  • Begge foresatte må møte opp personlig for å gi samtykke til søknad om pass og nasjonalt ID-kort til barnet. De foresatte trenger ikke møte samtidig eller på samme passkontor.
  • Foresatte må ha med eget pass eller nasjonalt ID-kort for å gi samtykke.
  • Samtykket kan enten gis når den foresatte møter til timen sammen med barnet, eller på et annet tidspunkt. Barnet trenger ikke være med hvis den foresatte kun skal gi samtykke.
  • Dersom den foresatte kun skal gi samtykke, kan dette gjøres på alle passkontorer, og det er ikke behov for å bestille time på forhånd.
  • Barn som er 13 år eller eldre og som skal søke om nasjonalt ID-kort uten reiserett, kan møte alene på passkontor uten samtykke.

Den foresatte velger selv hvor lenge samtykket gjelder. Samtykke kan gis til én enkelt søknad om pass eller nasjonalt ID-kort, eller det kan gis et varig samtykke til alle søknader frem til barnet er 18 år.

Ønsker den foresatte å trekke et samtykke må dette gjøres ved personlig oppmøte på valgfritt passkontor.

Kilde: Politiet.no

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen i NETT NO, men er betalt innhold laget på vegne av Berg-Hansen Nordvest AS på linje med andre annonser. Om du mener dette ikke er godt nok merket, gi oss gjerne beskjed på e-post, redaksjon@nett.no.

Publisert: 11.11.2022 16:14

Sist oppdatert: 11.11.2022 16:17