Brunvoll Kåre Øyvind Vassdal
SOLID VEKST: Konsernsjef Kåre Øyvind Vassdal og de andre i Brunvoll har lagt bak seg et år med rekordinntekter. Resultatet vil han vente med å fortelle om. Foto: Brunvoll
Nytt

Økte inntektene med rundt 360 millioner

Stor vekst for Brunvoll-konsernet i fjor. Melder om nytt oppdrag på Leirvik-bygg.

Marius Rosbach
06.02.2024

Frekvensen på meldinger om nye kontrakter vitnet om stor aktivitet for Brunvoll-konsernet i Molde i fjor.

Allerede på våren kunne konsernsjef Kåre Øyvind Vassdal opplyse at de venta vekst etter et 2022 med laber nybyggingsaktivitet.

Solid hopp fra 2022
Fasit etter utløpet av 2023 viser at omsetninga kom opp i rundt 1,5 milliarder kroner, ifølge en pressemelding fra konsernet.

Det er ny rekord for det maritime utstyrskonsernet. I 2022 stoppet omsetningen på drygt 1,14 milliarder, som betyr at inntektene økte med rundt 360 millioner kroner.

Den tidligere omsetningsrekorden ble satt i 2019, da den kom opp i 1,4 milliarder.

Vil vente med resultatet
Resultatet vil Molde-konsernet vente med å fortelle om. Konsernsjef Vassdal opplyser til NETT NO at regnskapet ikke er styrebehandlet ennå.

Om det også ble økt lønnsomhet i fjor, vil først bli kjent etter generalforsamlingen og tallene blir offentlige i april, opplyser han. Resultat før skatt i 2022 var på rundt 90 millioner - det nest høyeste for konsernet de siste ti årene.

Det familieeide konsernet har over 540 ansatte. Hovedkontoret og det største produksjonsanlegget ligger i Molde. Konsernet har også datterselskap i Volda og Dalen i Telemark.

Ny kontrakt på Leirvik-bygg
Tirsdag melder Brunvoll at de har sikret seg mer jobb framover. Ifølge en pressemelding skal de levere utstyr til framdrift, manøvrering og posisjonering for et 24 meter langt servicefartøy til oppdrettsbransjen.

Arbeidsbåten er det første nybygget som skal leveres fra det Leirvik-verftet under tyrkisk eierskap. Det tidligere Havyard-verftet er nå eid av Tersan i Tyrkia.

Om bord blir det blant annet installert Brunvoll-utstyr som skal gi lite støy og vibrasjoner.

Bilde 2
OPPDRETTSBÅT: Arbeidsbåten til oppdrettsselskapet Nordlaks skal bygges fra grunnen hos Havyard Leirvik. Illustrasjon: Havyard Leirvik

Publisert: 06.02.2024 14:28

Sist oppdatert: 06.02.2024 15:06

Mer om