Hanna Relling Berg Berit Fugelsø Nilssen foto Ogne
TOK OVER: I januar tok Sunnmørsposten over gratisavisa Nytt i Uka. Sjefredaktør Hanna Relling Berg (t.v.) i Sunnmørsposten har 11 samarbeidende lokalaviser under Sunnmørsposten-paraplyen. Til høyre, daglig leder og medeier Berit Fugelsø Nilssen, en av fire eiere som solgte Nytt i Uka til Sunnmørsposten tidlegere i år. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

2,5 millioner kroner for Nytt i Uka

Etter at eierne har prøvd å selge Nytt i Uka i flere år fikk Sunnmørsposten til slutt tilslaget. For 2,5 millioner kroner.

06.05.2021

Kjøpesummen ble ikke offentliggjort da avtalen om eierskiftet ble offentliggjort i januar i år, men kommer frem i 1. kvartalsrapporten for Polaris Media.

Nytt i Uka er en annonsefinansiert papiravis som distribueres gratis i Ålesund.

Les børsmelding her

Kjøpet ble gjort gjennom Polarisselskapet Sunnmørsposten as, som dermed fikk kontroll over en konkurrent i annonsemarkedet i Ålesund.

(Artikkelen fortsetter under)

Nytt i Uka var eid av selskapet Media Vest, som var eid av Reidar Skarbø, Berit Fugelsø Nilsen, Eldar Berg og Steinar Giske.

Krympet
Pilene har pekt feil vei for Media Vest de siste årene.

I 2014 passerte Media Vest 20 millioner kroner i driftsinntekter og hadde et overskudd før skatt på 3,7 millioner kroner

I 2019, som er sist offentleg tilgjengelig regnskap, var driftsinntektene for Nytt i Uka 15 millioner kroner og resultatet før skatt minus 0,7 millioner.

Betalte mer
Polaris-konsernet har gjort flere oppkjøp de siste månedene ifølge kvartalsrapporten, og 2,5 millioner kroner er ikke en øvre grense for hva konsernet vil betale for å få kontroll over flere lokalaviser.

Eierne av Våganavisa i Lofoten, med 5,5 millioner kroner i driftsinntekter og -0,2 millioner kroner i resultat før skatt i 2019, fikk 4,6 millioner kroner.

Alle eierne av Hitra Frøya Lokalavis as ble kjøpt ut i en handel som verdsatte hele avisen til 38 millioner kroner. Hitra Frøya Lokalavis hadde 17,5 millioner kroner i driftsinntekter og 3,5 millioner kroner i resultat før skatt i 2019 - litt under hva Media Vest oppnådde i 2014.

Dominerende aktør
Gjennom Sunnmørsposten eier Polariskonsernet Møre-Nytt i Ørsta, Vestlandsnytt i Herøy, Vikebladet Vestposten i Ulstein og Hareid og Mediehuset Nyss (som er resultatet av sammenslåingen av Sunnmøringen på Stranda og Sykkylvsbladet i Sykkylven), Fjordenes Tidende i Måløy, Fjordabladet på Nordfjordeid, Fjordingen i Stryn og Mediehuset Skjåk Mediautvikling som er hel og deleier av Fjuken i Ottadalen og Vigga og Dølen i Gudbrandsdalen.

Polariskonsernet eier også Romsdals Budstikke og Åndalsnes Avis.

Alle avisene på Sunnmøre, i Nordfjord, i Romsdal og Gudbrandsdalen er en del av Polaris Media Nordvestlandet.

Polaris Media Nordvestlandet
1. kvartal. I i mill. kroner20212020
Driftsinntekter89,582,0
Resultat før skatt9,73,0

Publisert: 06.05.2021 15:03

Sist oppdatert: 06.05.2021 15:26