Havila Capella i Bergen Foto Havila Kystruten 11
BLIR I BERGEN: Havila Capella blir liggende i opplag i Bergen inntil videre. Mandag fikk rederiet avslag fra myndighetene om dispensasjon for forsikring. Foto: Havila Kystruten
Nytt

Avslag på dispensasjon for forsikring

Havila Kystruten stiller seg undrende til avgjørelsen fra Utenriksdepartementet.

Marius Rosbach
09.05.2022

Utenriksdepartementet har avslått søknaden om dispensasjon for å kunne forsikre Havila Capella. Det opplyser rederiet i ei pressemelding mandag kveld.

Søsterskipet til Havila Capella, Havila Castor seiler som planlagt fra Bergen tirsdag kveld, ifølge rederiet.

Havila Kystruten sitt første skip har vært i opplag i Bergen siden 12. april. Bakgrunnen er at rederiet har leaset skipet gjennom et russiskeid selskap registrert i Singapore.

Avlyser neste rundttur
Avslaget fra departementet er begrunnet i at det å kunne tegne forsikring i seg selv vil innebære at et formuesgode stilles til rådighet for den registrerte eier som er listeført som sanksjonert også i Norge.

- Dette er naturlig nok svært skuffende, og gjør at vi fortsatt har en uavklart situasjon for Havila Capella. På bakgrunn av dette har vi ingen andre valg enn å kansellere Havila Capellas neste rundtur langs norskekysten, som skulle startet i Bergen 15. mai, sier administrerende direktør Bent Martini.

- Er uenige i beslutningen
Martini sier også at Havila Kystruten stiller seg undrende til Utenriksdepartementets vurdering.

- Slik sanksjonene er satt opp, vil ikke en eventuell forsikringsutbetaling komme skipets registrerte eier til gode. Ved et totalhavari, er det andre parter som vil få forsikringsutbetalingen. Vi kan ikke gjøre annet enn å akseptere myndighetenes vurdering, men er uenige i beslutningen, sier han.

Rederiet vil fortsette arbeidet med å finne en løsning for å få Havila Capella i rute igjen.

Publisert: 09.05.2022 19:52

Sist oppdatert: 09.05.2022 21:35

Mer om