Geiranger Bakeri Kremmergården foto Marius Rosbach 11
Geiranger ÅLESUND: Geiranger Bakeri har hatt to utsalg i Ålesund, blant annet her på Kremmergården. I tillegg har de avdelinger ved Devoldfabrikken i Sula, Volda, Sykkylven og Stranda. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Bakerikonkursen: – Vi kunne ikke skyte inn mer penger

Gründeren sier de var nære på å få med nye investorer. Uaktuelt å starte opp igjen.

Marius Rosbach
16.01.2023

I helga ble det kjent at Geiranger Bakeri stenger alle sine avdelinger og melder oppbud. Til sammen 35 ansatte, som i hovedsak var deltidsarbeidende, mister jobbene sine.

Gründer og styreleder i flere av selskapene, Stein Lystad, forteller til NETT NO at de vil melde oppbud for alle Geiranger Bakeri-selskapene.

Konsernet har bestått av G-B Holding, Gb Sykkylven, Gb Utstillingsplassen og Gb Geiranger. I tillegg eier de halvparten av Bringebær As, som har drevet bakeriutsalg i Volda.

Advokat Johs Aspehaug har fått oppdraget med å levere inn oppbudsmeldingeen til tingretten. Han opplyser til NETT NO at det vil skje i løpet av mandagen.

– Vi starta i motbakke
Utsalgene er starta opp i løpet av de siste åra, og Lystad forteller at drifta under pandemien har vært en utfordring.

– Vi starta i motbakke, og har hele tida hatt stor tro på konseptet vårt. Underveis har vi vært nødt til å skyte inn penger flere ganger, og tenkte at dette skulle gå bra. Vi jobba også med konkrete investorer, og følte at vi var nære – men kom likevel ikke helt i mål, forteller Lystad.

– Vi kunne ikke skyte inn penger, og var avhengige av å få med oss nye investorer, men tida ble for knapp, legger han til.

Underveis har vi vært nødt til å skyte inn penger flere ganger, og tenkte at dette skulle gå bra
Stein Lystad
– Var ikke lengre forsvarlig
Lystad forteller at det var en dårlig sommersesong i fjor, og verken omsetning, eller inntjening inn mot julehandelen ble slik de hadde håpet.

Økende utgifter gjorde at de til slutt var nødt til å kaste inn håndkleet.

– Nå stramma strikken seg til, slik at styret ikke hadde noen andre muligheter, enn å ta denne avgjørelsen. Det var ikke lengre forsvarlig å drive, sier han.

Uaktuelt å gjøre et nytt forsøk
Geiranger Bakeri har to utsalg i Ålesund, i tillegg til avdelinger ved Devoldfabrikken i Sula, Volda, Sykkylven og Stranda. Disse er nå stengt.

– Er det aktuelt å starte opp igjen, eller drive videre på noe vis?

– Nei, etter å ha holdt på døgnet rundt med dette i flere år, er det stopp for min del, sier Lystad.

– Men jeg synes først og fremst synd på de ansatte som står uten jobb, legger han til.

Publisert: 16.01.2023 12:34

Sist oppdatert: 16.01.2023 12:35

Mer om