Geiranger Bakeri Kremmergården foto Marius Rosbach 11
ÅLESUND: Utsalget i Kremmergården i Ålesund er blant avdelingene som blir rammet. Dørene skal være stengt for godt fra fredag. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Bakeriutsalg konkurs – 35 mister jobben

Ny konkurs for Geiranger-bakeriene. Melder oppbud og stenger flere utsalg.

Marius Rosbach
14.01.2023

Geiranger Bakeri stenger alle sine avdelinger og selskapet vil melde oppbud. Det forteller Stein Lystad som blant annet er styreleder Gb Ålesund, til Sunnmørsposten.

Lystad sier økonomien har vært pressa og at de ikke har lykkes med å hente inn ny kapital til videre drift. Økte priser på råvarer, strøm og transport er blant årsakene til at 35 ansatte mister jobbene sine.

Alle ansatte i Geiranger Bakeri-paraplyen skal fredag være informert om situasjonen, ifølge avisa.

Geiranger Bakeri har to utsalg i Ålesund, i tillegg til avdelinger ved Devoldfabrikken i Sula, Volda, Sykkylven og Stranda.

Konkurskrav før jul
Geiranger Bakeri-konsernet består av fire selskap – G-B Holding, Gb Sykkylven, Gb Utstillingsplassen og Gb Geiranger. Alle gikk med underskudd i siste offentlige regnskap i 2021.

Lystad er styreleder i alle selskapene, unntatt G-B Holding, der René John Michael Wuya er styreleder.

Før jul krevde Bama Storkjøkken konkurs i Gb Ålesund-selskapet, men saka ble trukket før den kom opp i Møre og Romsdal tingrett.

Slapp unna krav om karantene
Det har vært flere konkurser for Geiranger Bakeri-selskap tidligere. Bakerigründer Stein Lystad har vært involvert i flere.

I 2021 krevde bostyreren i konkursen i selskapet GB First, tidligere Geiranger Bakeri, karantene for Lystad. Det mente imidlertid tingretten var for strengt.

Den gang fortalte Lystad til NETT NO at de hadde tatt lærdom når det gjaldt å bli bedre på dokumentasjon. Også selskapa GB Geiranger og GB Produksjon gikk konkurs den gang.

Publisert: 14.01.2023 00:58

Sist oppdatert: 16.01.2023 10:53

Mer om