rettssal illustrasjon foto marius 11
TINGRETTEN: Konkursen i Ålesund-selskapet er den siste av en rekke saker knytta til bygg- og anleggsbransjen, som Møre og Romsdal tingrett har behandla i år. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Bergingsaksjon hindra ikke konkurs

Ingeniørselskap i Ålesund overende med milliongjeld.

Marius Rosbach
08.06.2022

Ålesund-selskapet Olset As meldte forrige uke oppbud til Møre og Romsdal tingrett.

Ifølge kjennelsen fra tingretten er den samla gjelda på fem millioner, og verdiene i boet på rundt 20.000 kroner.

Selskapet har drevet rådgivende ingeniørvirksomhet innen byggteknikk, byggeledelse og arkitekttjenester i Ålesund. Bostyrer i saka er Axel Villads Lange og første skiftesamling er 1. august.

Vi gikk inn med masse midler privat, men det hjalp lite
Rolf Olset

– Gikk inn med masse midler privat

Firmaet har røtter tilbake til 1980-tallet, da det ble startet som Olset Ingeniørkontor. Rolf Olset har vært daglig leder og eier for selskapet som siden 2015 har gått under navnet Olset As.

Han forteller til NETT NO at han nylig gikk inn med ny aksjekapital i et forsøk på å berge selskapet. I en kunngjøring fra Brønnøysund er det registrert inn kapital på drøyt 2,4 millioner den 5. mai.

– Vi gikk inn med masse midler privat, men det hjalp lite, forteller han.

Koronapandemien forsterka problem
Bakgrunnen for konkursen er svekka økonomi, som har oppstått over tid. Koronapandemien forsterka problemene, og førte til at mange utbyggere satte prosjektene sine på vent, ifølge Olset.

Firmaet hadde fem ansatte som står uten arbeid. 73-åringen selv sier han ikke har noen planer om å starte opp igjen virksomheta.

Inntektene pekte bratt nedover
Regnskapene viser at omsetninga pekte bratt nedover i 2020. Etter å ha hatt inntekter på mer enn 12 millioner året før, stoppet omsetninga på 4,4 millioner det året.

Årsrapporten viser et underskudd på 3,7 millioner kroner og at egenkapitalen da var tapt. Regnskapet for 2021 er ikke tilgjengelig.

Publisert: 08.06.2022 22:42

Sist oppdatert: 08.06.2022 22:49

Mer om