Georgiy Meshcheryakov optimar innfelt virtuell tur illustrasjon foto skipsdesign tersan 11
DIGITAL TUR: Via lenka under i saken kan du ta en svært detaljrik omvisning om bord i tråleren som er designet av Skipsteknisk. Illustrasjon/foto: Skipsteknisk/Tersan
Nytt

Bli med om bord i rekordtråleren

Det 108 meter lange skipet er tegnet i Ålesund og har en rekordleveranse fra Optimar om bord.

Marius Rosbach
11.11.2021

Den nye tråleren til det russiske Okeanrybflot-rederiet er snart klar for fiske. Med sine 108 meter er skipet den største tråleren Tersan-verftet i Tyrkia noen gang har bygd.

Tråleren er designet av Skipsteknisk i Ålesund, som har hatt vekst på oppdrag til den russiske fiskeflåten de siste åra. Fartøyet er nå overlevert til rederiet og vil starte fiske i januar 2022.

Tråleren vil få navnet Georgiy Meshcheryakov og det er mulig å oppleve båten ved å ta en digital tur (ekstern lenke).

Rekordstor fileteringsfabrikk
Om bord har blant annet Optimar levert den største filetfabrikken de har levert til en båt noen gang. Fabrikken fra fiskeutstyrsleverandøren på Valderøya er på hele 1800 kvadratmeter.

– Fabrikken om bord vil gjøre tråleren til en av de mest effektive trålerne på verdensbasis, opplyser markedsansvarlig Janniche Valderhaug i Optimar.

Trålaren vil også være blant de mest avanserte og den høyteknologiske prosesseringsfabrikken, finnes kun i et fåtall andre fartøy i verden.

Ta en digital omvisning på tråleren (ekstern lenke)

I pluss etter to år med underskudd
Optimar lager utstyr og anlegg for håndtering av fisk i både i fiskeri- oppdrettsnæringa, og til anlegg på bruk på båter, flåter og på land.

I fjor endte omsetninga på under én milliard kroner, etter det som ble omtalt som et krevende år. Likevel endte resultatet opp i pluss, etter to år med underskudd.

Nylig ble det varslet at Optimar permitterer opptil 15 ansatte som jobber med installasjon, fordi flere prosjekt er utsatt til neste år.

Podium

E5/S1 Håvard Sætre og Olav Holst-Dyrnes om Internasjonalt eigarskap

Publisert: 11.11.2021 15:44

Sist oppdatert: 12.11.2021 11:16

Mer om