GJ Machine Trolltunga Robotics Robotnorge foto GJ Machine 11
GÅR SAMMEN: (fra venstre) Atle Rettedal i Trolltunga Robotics-direktør, Gunnar Johnsen og Lisbet Johnsen i GJ Machine, daglig leder Kenneth Nilsson i RobotNorge, økonomisjef Laila Valdeland i Trolltunga Robotics, og påtroppende daglig leder Jean-Marc Launay i GJ Machine. Foto: GJ Machine
Nytt

Blir del av Trolltunga Robotics

Automatiseringsekspertene i GJ Machine blir søsterselskap etter oppkjøp.

Marius Rosbach
14.06.2021

GJ Machine går inn som en del av konsernet Trolltunga Robotics, ifølge en pressemelding mandag.

Selskapet blir et søsterselskap til Robotnorge ved at Trolltunga Robotics kjøper aksjemajoriteten i GJ Machine.

– GJ Machine og Robotnorge utfyller hverandre kompetanse- og markedsmessig, og kjenner hverandre godt gjennom mangeårig partneravtale knyttet til integrasjon av roboter og systemer fra ABB Robotics, heter det i meldinga.

(saka fortsetter under)

Gj machine wonderland 11
DØRÅPNER: Arbeidet med å levere produksjonslinje til madrassprodusenten Wonderland, er gjort at mange har fått øynene opp for GJ Machine. Foto: GJ Machine

Gründeren blir med videre
Skodje-bedriften GJ Machine ble startet av ekteparet Lisbet Johnsen og Gunnar Johnsen eig GJ Machine, som har eid halvparten hver.

I fjor la de på bordet emisjonsplaner etter flere år med vekst. Blant annet den heilautomatiske produksjonslinja som automatiseringsselskapet har levert til Wonderland på Åndalsnes, har fått madrassprodusenter verden over til å ta kontakt.

Gunnar Jonsens har tidligere sagt til NETT NO at selskapet også fikk flere forespørsler på grunn av koronaepidemien.

Gründeren skal bli med videre som en nøkkelperson i selskapet. Inn kommer samtidig Jean-Marc Launay som ny daglig leder i en overgangsfase.

Hovedkontor på Klepp
Trolltunga Robotics-konsernet har hovedkontor på Klepp og består fra før av Robnor i Malmø, Robotnorge og Byte Motion på Klepp.

Konsernet har planer om å styrke satsinga på å «skape lønnsom og bærekraftig produksjonsindustri i Norden». Ved å få GJ Machine inn i konsernet som et søsterselskap, vil markedet bli utvida ved styrka kompetanse og flere produkt og tjenester, heter det videre i meldinga.

Kraftig vekst de siste årene
Konsernregnskapet til Trolltunga Robotics fra 2019 viser en omsetning på 123 millioner kroner, etter kraftig vekst de siste åra. Så seint som i 2016, omsatte selskapet for rundt 20 millioner.

Resultatet de siste fire årene viser samtidig et samla underskudd på rundt 15 millioner kroner. 2020-regnskapet er ikke offentliggjort ennå.

GJ Machine har omsatt for rundt 25 millioner de siste åra, og levert regnskap om lag i balanse. Tidligere i vår opplyste Gunnar Johnsen til NETT NO at målet var 40 millioner i omsetning i 2021.

Publisert: 14.06.2021 11:22

Sist oppdatert: 14.06.2021 12:47

Mer om