Gj machine wonderland 11
WONDERLAND: En rekke bedrifter på Nordvestlandet har tatt i bruk automatisert produksjon. Her fra Wonderland sin madrassfabrikk som GJ Mchine har levert teknologi og roboter til. Foto. Wonderland
Nytt

Dobling i søkinga til automasjonsfag

Fem studievalg på fagskolen peker seg ut med stor økning.

Marius Rosbach
29.04.2021

Søkertallene til fagskoletilbudene i Møre og Romsdal viser at flere har søkt seg til disse utdanningsvalgene, ifølge en melding fra Møre og Romsdal fylkeskommune.

Det er 230 søkere som har fagskolen i Ålesund som førsteprioritet til 168 plasser. I fjor var det tilsvarende tallet 207. Også fagskolen i Kristiansund fikk flere søkere.

Dette er svært gledelig for fagskolen
Helene Hanken

Fem tilbud skiller seg ut
Tallene viser at dobbelt så mange vil gå automatiseringslinja i Ålesund, sammenlignet med tidligere.

- De fleste tilbudene har normalt god søkning. Men fem tilbud utpeker seg med en tydelig økning i søkertallene. Dette er svært gledelig for fagskolen, og vi ser frem til å ønske nye studenter velkomne til studiestart i Kristiansund og Ålesund i august, uttaler rektor Helene Hanken i meldinga.

De øvrige fire studievalgene som skiller seg ut, er anlegg, bygg, elkraft, boring.

Rektoren tror mer synlighet, positiv omtale i medier og behov for økonomisk trygghet som følge av pandemien, kan være blant årsakene til oppgangen.

Fagskolen omorganiseres
Det har vært litt spenning rundt årets søking, siden fagskolen gjennomgår en omorganisering.

Fagskolen Ålesund og Fagskolen Kristiansund skal bli til fagskolen Møre og Romsdal, med kraft fra 1. august.

Rektoren forteller at de har lagt vekt på at søkingen og undervisninga skal skje som normalt, og mener søkertallene viser at de har lyktes.

Publisert: 29.04.2021 15:07

Sist oppdatert: 29.04.2021 15:15

Mer om