Stad skipstunnel moldefjorden innfelt einar vik arset foto olav helge matvik illustrasjon kystverket 11
LEEDER STYRET: Kystverket-direktør Einar Vik Arset skal lede prosjektstyret for Stad skipstunnel. Foto/illustrasjon: Kystverket/Olav Helge Matvik
Nytt

Disse skal lede skipstunnelen i havn

Åtte personer med i rådgivende prosjektstyre for Stad skipstunnel.

Marius Rosbach
30.03.2021

Som ett av de første stegene i oppdraget Kystverket har fått fra Samferdselsdepartementet, er det nå etablert et rådgivende prosjektstyre for bygging av Stad skipstunnel.

Styret blir ledet av kystdirektør Einar Vik Arset fra Ulsteinvik.

Med seg i gruppa har han blant annet prosjektlederen for Nordøyvegen, Marianne Nærø og mangeårig Mowi-topp Alf-Helge Aarskog.

Prosjektstyret blir et rådgivende organ, mens styrets leder har det overordnede ansvaret og myndighetene, heter det i en melding på nettsida til Kystverket.

(se medlemmene under)

Prosjektet ble nylig lagt fram for Stortinget og regjeringa har satt av 3,4 milliarder i Nasjonal Transportplan. Om alt går etter planen vil skipstunnelen være klar til bruk innen utgangen av 2025.


Dette er medlemmene:

Einar Vik Arset (44)

Kystdirektør.

Utdanning/Yrkesbakgrunn: Har ledet Kystverket siden 2019. Han er utdannet fra NHH og UiB i strategi og ledelse, og har 15 års offentlig toppledererfaring, herunder ledelse av komplekse prosjekter.

Sven Martin Tønnessen (50)

Direktør, transport, havn og farlei i Kystverket

Utdanning/Yrkesbakgrunn: Sivilingeniør, samt prosjektledelse og tilleggssak i kostnadsanalyser risikoanalyse. Tidligere daglig leder for Kystverket rederi. Kom til Kystverket etter å ha vært avdelingsleder og senere divisjonsleder i Viken/Hafslund Nett.

Jarle Strand (53)

Sjefingeniør, transport, havn og farlei i Kystverket

Utdanning/Yrkesbakgrunn: Sivilingeniør

Marianne Nærø (41)

Prosjektleder for Nordøyvegen og prosjektsjef for øvrige vegprosjekt i Møre og Romsdal fylkeskommune

Utdanning/Yrkesbakgrunn: Utdanning: byggingeniør og bedriftsøkonom. Har siden 2015 vært prosjektleder for Nordøyvegen, startet 1. februar 2021 som prosjektsjef i tillegg. Fra 2009 til 2015 jobbet hun som prosjekt- og byggeleder i Statens vegvesen. Fra 2001 til 2009 jobbet hun hos Olset AS, privat konsulentkontor i Ålesund.

Alf-Helge Aarskog (53)

Selvstendig næringsdrivende

Utdanning/Yrkesbakgrunn: Msc NMBU Akva – Ulike lederstillinger innen fiskeoppdrett, siste ti år som CEO i Mowi.

Om Stad skipstunnel: − Veldig spennende prosjekt med tanke på å forbedre logistikken for gods og persontrafikken langs kysten. Den vil forbedre forholdene for blant annet brønnbåt i Midt-Norge.

Linn Therese Skår Hosteland (32)

Næringspolitisk rådgiver, Kystrederiene

Utdanning/Yrkesbakgrunn: Journalistikk

Kasper Nordmelan (62)

Senior rådgiver

Utdanning/Yrkesbakgrunn: Sivilingeniør fra NTHs bygningsingeniøravdelingen 1983. Han var med å grunnlegge AF Gruppen i 1986 og har 20 års erfaring fra prosjekt-, bedrifts- og konsernledelse i dette entreprenørselskapet, der han ledet anleggsvirksomheten fram til 2006. Etter dette har han drevet prosjektrådgivning og prosessledelse gjennom eget selskap og Concreto.

Vidar Stormark (49)

Utdanning/Yrkesbakgrunn: Utdannet siv.ing ved NTH/NTNU i 1994 (Bygg/Anlegg). Har arbeidet i entreprenørbransjen i ulike oppgaver fra prosjektleder til avdelingsleder/prosjektsjef, samt controller i omtrent 23 år. De siste årene og frem til nå har han vært utbyggingssjef/prosjektsjef hos Nye veier AS på strekningen E39 Kristiansand – Ålgård.

Publisert: 30.03.2021 21:37

Sist oppdatert: 30.03.2021 21:53

Mer om