Atlantic sapphire byggetrinn to mai 2022 foto atlantic sapphire 11
FLORIDA: Aksjekursen til Atlantic Sapphire raste etter at selskapet forrige måned måtte framskynde slakting av laks ved det landbaserte anlegget i Miami. Selskapet er i gang med å bygge ut fase to av anlegget. Foto: Atlantic Sapphire
Nytt

Dårlige rutiner årsak til laksedød

Atlantic Sapphire med oppdatering om hva som gikk galt da de måtte framskynde slaktingen forrige måned.

Marius Rosbach
15.11.2022

Tirsdag kom Atlantic Sapphire med forklaringen på hva som gikk galt da de forrige måned rapporterte om høyere fiskedødelighet og måtte fremskynde slaktingen i sitt landbaserte oppdrettsanlegg ved Miami i Florida.

Selskapet beskriver ikke i detalj hva som har skjedd, men omtaler at det dreier seg om et forhold forårsaket av dårlige rutiner for operasjonen.

Ikke påvist sykdom eller andre problem
Det er ikke påvist sykdom eller andre problemer, opplyser selskapet i en månedlig rapport.

I etterkant av problemene er automatiseringer og utstyret justert, og både operasjoner og rutiner er optimalisert, opplyses det.

Blant annet er det installert et nytt vannkjølesystem for å sikre temperaturen i anlegget, og flere lys som skal øke matlysta til laksen.

I gang med milliardinvestering
Atlantic Sapphire har hovedkontoradresse på Vestnes, men virksomheten til selskapet er i USA.

Lakseoppdretterne er i gang med å bygge ut fase to av anlegget. Den totale investeringen er anslått til 275-300 millioner dollar - eller 2,7-3 milliarder kroner. Selskapet jobber nå med å gjennomføre prosjektet så rimelig som mulig.

Selskapet hentet inn 1,2 milliarder kroner i en emisjon i sommer. Det har vært spekulert i om det vil være nødvendig å hente inn mer egenkapital for å fullføre byggingen.

Publisert: 15.11.2022 17:47

Sist oppdatert: 15.11.2022 18:18

Mer om