Ronja vest myklebust
DÅP: Ronja Vest blir i dag døpt i Leirvik på Stord, her på veg til Leirvik fra Myklebust Verft. Foto: Myklebust Verft
Nytt

Dobbeldåp for Sølvtrans

Stor dag for Sølvtrans. Døper Ronja Vest fra Myklebust Verft og Ronja Christopher fra Aas Mek. Verksted.

17.09.2021

Begge båtene blir i dag døpte i Leirvik på Stord.

I en pressemelding fra Sølvtrans blir det opplyst at Ronja Vest fra Myklebust Verft-bygde båten har en lastekapasitet på 4.000 kubikkmeter, og går rett inn i kontrakt med Bremnes Seashore, og skal i tillegg også kjøre for Bolaks.

- Ved å bygge våre brønnbåter på lokale verft, gjøre våre innkjøp hos lokale leverandører og investere i de beste og mest innovative utstyret, så oppnår vi nettopp dette, opplyser Sølvtrans.

- Vi på Myklebust verft er stolte over å kunne levere den første i en serie brønnbåter til Sølvtrans. Ronja Vest er nå overlevert, og arbeidet på den neste er allerede i full gang. Vi setter stor pris på samarbeidet med Sølvtrans om å bygge og utvikle fremtidens brønnbåter her i Gursken, sier daglig leder Inge-Jonny Hide ved Myklebust Verft, i pressemeldingen.

Hybrid løsning
Søvtrans opplyser at båten er designet og utstyrt for å kunne møte alle de krav som kunden etterspør, og i tillegg er den utrustet for å tilfredsstille strenge miljøkrav. Dette innebærer at Ronja Vest er et hybrid fartøy utstyrt med en stor batteripakke, er utstyrt for å kunne koble seg på landstrøm, og i tillegg har det beste fiskehåndteringssystemet i markedet.

- Dagen i dag markerer en milepæl for oss i Bremnes Seashore, når vi nå har alle de tre brønnbåtene i drift. "Ronja Sund" frakter slaktefisk og "Ronja Christopher" er dedikert til smolttransport for å gi smolten den beste starten i sjøen. Nå er også det topp moderne fartøyet "Ronja Vest" på plass, et formidabelt redskap for oss, Bolaks og andre oppdrettere i regionen.

- Jeg ser fram til et fortsatt godt samarbeid med Bolaks og rederiet Sølvtrans, sier Einar Eide, administrerende direktør i Bremnes Seashore.»

Lokal verdiskaping
Sølvtrans skriver at det er viktig for selskapet å bidra til den lokale verdiskapingen. I tillegg er det svært viktig med god dialog og oppfølging mellom oss som kunde, og de som bygger båten og leverer utstyret om bord.

- Når vi så finner det beste utstyret og verftene lokalt, så er dette en vinn vinn-situasjon, sier operasjonssjef Robin Halsebakk i Sølvtrans.

Publisert: 17.09.2021 13:56

Sist oppdatert: 17.09.2021 14:18

Mer om