Steinar Hansi Giske foto Giske Shipping
HJEM TIL ÅLESUND: Steinar H. Giske i Giske Shipping har pendlet til Oslo i årevis. Nå flytter han hovedkontoret til Ålesund. Foto: Tone Molnes
Nytt

Flytter hovedkontoret til Ålesund

Giske Shipping ansetter i Ålesund og flytter hovedkontoret fra Oslo.

16.02.2022

Ålesund har landets største eksportcontainerhavn for sjømat, det er flere større kunder langs kysten enn i Oslo-området, det er et stort miljø av eksportbedrifter på Nordvestlandet - og det har blitt lettere å lettere å kommunisere med kundene uansett hvor du sitter.

Dette, sammen med at Giske Shipping-grunnlegger, eier og daglig leder Steinar H. Giske hele tiden har pendlet mellom Ålesund og Oslo, gjorde at selskapet valgte å flytte hovedkontoret til Ålesund, sier Giske til NETT NO.

Fem i Ålesund
To ansatte blir med fra Oslo, COO (chief operation officer) Bjørnar Elnan og Trine Lindgren. Lindgren skal drive søsterselskapet Giske Logistics. Line Klokk, som har lang erfaring fra Tyrholm og Farstad, har startet som «sales and operations manager».

Nå er det fem ansatte på kontoret i Kongens Gate 12 i Ålesund, i et bygg som er eid av et søsterselskapet Giske Eiendom. De eier også nabobygget Kongens Gate 10b, Ålesunds smaleste hus.

Steinar H. Giske eier selskapene sine gjennom Giske Group Company, der Giske Shipping og Giske Logistic er de to største datterselskapene.

Containerfrakt
Giske Shipping ble etablert i 1990. Siden 2004 har det vært agent for Oriental Overseas Container Line Ltd. (OOCL) i Norge. Underveis har selskapet skiftet navn til Giske, før det nå skifter tilbake til det opprinnelige Giske Shipping.

Søsterselskapet, Giske Logistic er totalleverandør av logistikktjenester.

Publisert: 16.02.2022 10:30

Sist oppdatert: 17.02.2022 15:32

Mer om