Hima seafood MMC First Process innfelt Frank Edvard Vike og Børre Waagan illustrasjon Hima
STOR LEVERANSE: Frank Edvard Vike (innfelt t.v.) og Børre Haanes Waagan fra MMC First Process kan glede seg over ny kontrakt. Foto/illustrasjon: MMC FIrst Process/Hima
Nytt

«Full pakke» til stort landbasert anlegg for ørret

MMC First Process sikra første store kontrakt etter grunnrenteskatten kom på bordet.

Marius Rosbach
20.02.2024

MMC First Process har sikra seg en omfattende leveranse til et landbasert oppdrettsanlegg for ørret på Rjukan. Det opplyser selskapet i en pressemelding tirsdag.

Det er Hima Seafood som skal bygge det som blir omtalt som verdens største landbaserte anlegg for oppdrett av ørret. Det er tidligere opplyst at målet er en produksjon på rundt 8000 tonn fisk i året.

MMC First Process har fått ansvaret for å levere alt utstyr og teknologi for flytting av levende fisk i hele anlegget.

– Systemet for fiskelogistikk skal sikre god fiskevelferd ved håndtering av fisk i vekstfasen og hele veien frem til prosessering, heter det i meldinga.

Første «store kontrakt» etter grunnrenteskatten
Store deler av bransjen har opplevde ordretørke etter at regjeringa la fram forslaget om grunnrenteskatt for bransjen høsten 2022.

– Dette er den første store kontrakten etter at grunnrenteskatten kom på bordet, sier Frank Edvard Vike til NETT NO.

Vike leder salgsarbeidet i «handling»-segmentet og forteller at det nå er mer å gjøre i markedet for oppdrett her til lands. Det er likevel langt fram til at det er «fullt kjør».

– Vi opplever økende aktivitet i markedet, men det virker som at kapitalen til våre kunder ikke er like tilgjengelig.

– Skal være et utstillingsvindu
Eyvi har prosjektledelsen på oppdrettsanlegget og har valgt MMC First Process som leverandør på bakgrunn av arbeidet selskapet har gjort med å forbedre teknologien for å flytte fisk.

– Dette er viktige kriterier både for god fiskehelse og ikke minst for å lykkes innen landbasert oppdrett av matfisk. Dette anlegget skal være et utstillingsvindu både for oss og næringen, og da er det selvsagt viktig at vi velger en samarbeidspartner som tilfører oss omfattende erfaring og trygghet på håndtering av fisken, uttaler Heidi Kyvik, som leder forretningsutviklingen i selskapet.

Håper på flere oppdrag
Børre Haanes Waagan som er salgsdirektør for landbasert oppdrett i MMC First Process, påpeker at dette er en svært viktig kontrakt for selskapet.

– Systemet for fiskelogistikk er designet slik at Hima Seafood kan flytte og sortere fisk etter behov, og dermed sikre muligheten for optimal fiskevelferd og utnytting av hele produksjonskapasiteten i anlegget, uttaler han.

Himo Seafood satser også i USA og MMC First Process håper kontrakten skal føre til flere oppdrag for selskapet.

Publisert: 20.02.2024 08:30

Sist oppdatert: 20.02.2024 09:42

Mer om