Hyon fyllestasjon hydrogen 11
FYLLSTASJONAR: Hydrogen er mellom dei mest lovande alternative energikjeldene for skipsfarten. Ulstein-selskapet Entec Evotec skal samarbeide med Hyon om å utvikle fyllestasjonar. Illustrasjon: Hyon
Nytt

Første hydrogenkontrakt for Entec

– Kjempestort, sier salgssjefen om potensialet for samarbeidet om drivstoffstasjoner for skipsfarten.

Marius Rosbach
22.09.2022

Entec Evotec er valgt som samarbeidspartner og leverandør av håndteringssystem til landbaserte hydrogenstasjoner for skipsfarten. Det opplyser Ulsteinvik-selskapet i ei pressemelding torsdag.

Samarbeidsavtalen er gjort med det børsnoterte hydrogenselskapet Hyon, hvor blant Nel, Saga Pure og Norwegian Hydrogen i Ålesund er store eiere.

Entec evotec signering Hyon Foto Entec Evotec 11
SIGNERING: Bak fra venstre: Marius Saure, Geir Henning Kalvatn og Torkjell Ringstad (alle fra Entec Evotec), Harald Bjørn Hansen, Kjellbjørn Kopperstad (fra Hyon) og Marita Myrvågnes (fra Entec Evotec). Fremme fra venstre: Entec Evotec-sjef Jogeir Romestrand og Hyon-sjef Jørn Kristian Lindtvedt. Foto: Entec Evotec
Inngang til nytt marked

Hyon holder til i Oslo, men har også et avdelingskontor med teknisk avdeling og personell i Ulsteinvik.

Entec Evotec skal være leverandør av teknologien, mens Hyon vil vere eier av det som omtales som «hydrogen fueling system».

Kontrakten innebærer samtidig inngangen til et nytt marked for Entec Evotec. Levering av utstyret er planlagt fra årene 2024/2025 - og framover.

Vil bli foretrukken leverandør
Ifølge meldinga er ambisjonen med samarbeidet, «å utvikle et fullt funksjonelt hydrogendrivstoffsystem som tilfredsstiller alle nødvendige kvalitetsstandarder og krav som kan industrialiseres, bringes på markedet og bli den foretrukne løsninger for landbaserte hydrogendrivstoffstasjoner i den maritime sektoren».

– For å utvikle de beste løsningene, trenger vi de beste samarbeidspartnerne. Entec Evotec har mer enn 30 års erfaring med håndteringssystemer og er ledende på sitt felt, uttaler Hyon-direktør Jørn K. Lindtvedt i meldinga.

Mener potensialet er «kjempestort»
Ulsteinvik-selskapet skal være ansvarlig for de fem delsystemene og vil jobbe i team sammen med Hyon og andre deltakere.

– Potensialet i denne avtalen er kjempestort, forteller salgssjef Torkjell Ringstad til Entec Evotec til NETT NO.

Noen konkret verdi kan han ikke si noe om per nå, ettersom det er et arbeid under utvikling.

Ringstad påpeker at dette blant annet vil være aktuelt som en løsning for å få realisere utslippsfrie fjorder i løpet av de kommende årene.

– Vi har levert en forstudie, og det har gjort at vi er valgt til å være med på det videre samarbeidet, legger han til.

Publisert: 22.09.2022 14:46

Sist oppdatert: 23.09.2022 09:21

Mer om