Vincent Caballes Andreas Ottosen Zuuma foto Ogne
ÅPNET I 2015: Vincent Caballes og Andreas Ottosen (t.h.) driver restauranten Zuuma i Ålesund og eier den sammen med Petter Thoresen. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Gjorde egen uro til skamme

Rekordomsetning for Ålesund-restaurant i fjor.

07.03.2024

- Vi gikk inn i et nytt år med følelsen av at nå gikk vi tilbake til normalen, sier Andreas Ottosen i Seagrasp, selskapet som driver den Japan-inspirerte restauranten Zuuma i Ålesund.

Koronapandemien var tilbakelagt, men prisstigning og renteøkning lå som mørke skyer i horisonten. I begynnelsen av året ventet de at prisstigningen ikke skulle bli så kraftig, og ønsket i det lengste å unngå risikoen med å øke prisene. Men frem mot sommeren skjønte de at de ikke var noen vei utenom, og satte opp prisene i juni.

De noen ansatte sluttet i fjor ble de ikke erstattet, fordi restauranten ventet en mer laber høst. Planen er å øke bemanningen til sommeren igjen.

Godt besøk sommer og høst
Prisøkningen skremte ikke vekk kundene, viste det seg. Sommersesongen ble god, blant annet takket være mange turister som besøkte restauranten.

Den gode utviklingen fortsatte utover høsten, der bedriftsmarkedet mer enn kompenserte for litt færre privatkunder.

Summen at prisøkning og godt besøk sikret den høyeste driftsinntekten selskapet har hatt, og et resultat før skatt på over 10 prosent av driftsinntektene i fjor.

Ottosen sier han var redd for at folk skulle reagere på generell prisøkning og høyere renter med å kutte ned på aktiviteter som badeland-, trampolinepark- og restaurantbesøk, men det ser ikke ut til å ha skjedd.

Startet i tøffe tider
Zuuma hadde sitt første driftsår i 2015, året etter at oljeprisen stupte og utløste krisen som sendte offshoreskip i opplagsbøyene og tømte ordrebøkene hos verftene.

Eierne var nervøse for at de hadde bommet på timingen for etableringen, men Zuuma etablerte seg raskt både som en av de største, og mest lønnsomme aktørene i restaurantbransjen på Nordvestlandet.

Ottosen er medeier i restauranten sammen med Vincent Caballes. De to driver også restauranten. Den tredje eieren er Petter Thoresen.

Seagrasp As
Tall i mill. kroner20232022
Driftsinntekt25,822,5
Driftsresultat2,71,6
Resultat før skatt2,71,6

Klikk på lenka under for å se hvordan det gikk med restaurantene på Nordvestlandet i 2022.

Publisert: 07.03.2024 11:07

Sist oppdatert: 07.03.2024 13:40

Mer om