Hoey valutafaktor i nordvest
VALUTA: Roy Aasen Molvær(bak) og Kay Ove Hafsås i Multi Markets i Ålesund sikter mot å ha en kundemasse som har investert minst 25-30 millioner kroner innen året er omme.
Nytt

Høy valutafaktor i nordvest

Mye kunnskap om valutamarkedet gjør at investorer i nordvest liker valutainvesteringer.

10.04.2017
Rundt 70 prosent av investeringene kundene til Roy Aasen Molvær og Kay Ove Hafsås i meglerhuset Multi Markets har gjort så langt er gjort i valutamarkedet.
Mange aktører som har kjennskap til valuta gjennom jobb i eksportbedrifter gjør at Nordvestlandet skiller seg ut mener de.
Multi Markets etablerte seg med kontor i Ålesund tidligere i år, og skal dekke hele Nordvestlandet.

25-30 millioner

Multi Markets har hovedkontor i Sandnes, avdelingskontor i Kristiansand og nå også i Ålesund. Selskapet samarbeider med danske Saxo Bank, og kundene får tilgang til Saxobanks plattform for å handle verdipapirer og følge med på utviklingen i sine investeringer.
Roy Aasen Molvær sier målet ved utgangen av 2017 er å ha en kundemasse som har investert 25-30 millioner kroner. Han anslår at gjennomsnittskunden har investerer rundt en million hver.
Når de det målet vil de ha en lønnsom drift, sier Aasen Molvær.

Gir råd, ikke forvaltning

Multi Markets gir råd og kan også gjennomføre kjøp- og salg av transaksjonene, om kunden ikke kan eller vil gjøre det selv. Men investeringsbeslutningen er det kunden selv som tar, og kundene kan også handle på Saxo Banks plattform uten å ha snakke rådgiverne.
- Det er ikke private banking (der kunder kan overlate beslutninger om kjøp og salg til forvaltningselskapet etter avtalte retningslinjer, red. merk), kundene tar beslutningene, sier Aasen Molvær.
Han anslår at den typiske kunden vil ha verdipapirinvesteringer for mellom 200.000 kroner og to millioner kroner.

Færre meglere

Både Aasen Molvær og Kay Ove Hafsås har bakgrunn fra valutamegling i Nordea.
Hafsås anslår at det medregnet Multi Markets arbeider mellom til sammen 10 og 15 personer med valuta i DnB, Nordea, Sparebanken Møre og Sparebank 1 SMN i Ålesund.
Datassystemer og sentralisering har gjort at det er færre enn før.
- De siste 15 årene er det snakk om en halvering, sier Hafsås.

Publisert: 10.04.2017 15:29

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:08