Peter Wahl Hareide Sørsida Utvikling Foto Marius 11
SØRSIDA: Peter Wahl Hareide overtar som daglig leder i Sørsida Utvikling fra høsten. Tirsdag deltok han på en samling hvor kursen for byutviklingsprosjektet skulle stakes ut videre. Foto; Marius Rosbach
Nytt

Har lagt ut de første Sørsida-tomtene

Et steg videre for byutviklingsprosjektet som vil prege Ålesund i åra framover.

Marius Rosbach
30.05.2023

De første utviklingstomtene på Sørsida er lagt ut for salg. To områder – ett på knappe 2000 kvadratmeter og ett på 1000 kvadratmeter blir presentert på hjemmesidene til byutviklingsprosjektet – og er lagt ut på Finn.no.

Det er ett av de første konkrete eksemplene på at ting er i ferd med å løsne i utviklingen av det rundt 80 mål store området.

- Tomtene ligger helt vest mot Waterfront-hotellet, og det blir sendt ut en budrunde til neste uke. Her er det plass til å bygge 7-8000 kvadratmeter, forteller avtroppende daglig leder Kirsti Slotsvik til NETT NO.

Hadrian Eiendom er engasjert i arbeidet med å bistå i salget.

Sørsida illustrasjon JAJA Architects 11
FRAMTIDSVISJON: Slik håper man at den nye bydelen i Ålesund kan bli seende ut i framtida. Tomtene som er lagt ut til salgs, er til venstre i bildet. Illustrasjon: JAJA Architects

Nærmer seg avtale om skoletomta
En avtale med Møre og Romsdal fylkeskommune er en annen milepæl som nærmer seg. Slotsvik forteller at de ligger an til å signere kjøpekontrakt for en videregående skole i løpet av sommeren.

Planen er at det også skal komme flere kulturfunksjoner i området, i tillegg skal rundt 100 fylkeskommunale arbeidsplasser flyttes til Sørsida.

- Vi er også veldig fornøyd med at det nå er klart at bussterminalen bygges, legger hun til.

Aco Anlegg har fått oppdraget med byggearbeidet som vil ta rundt halvannet år.

Skal stake ut kursen videre
Tirsdag var Slotsvik og påtroppende daglig leder, Peter Wahl Hareide, blant dem som var samlet på Terminalen for være å stake ut kursen framover.

Hvordan Sørsida skal bli en bærekraftig del av Ålesund i framtida, var spørsmålet som ble satt på dagsorden. Tirsdagens samling ble arrangert av Framtidslaben, sammen med Sørsida Utvikling og EU-prosjektet Revalue.

Utover ettermiddagen skulle de rundt 60 frammøtte mingle og diskutere hvilke muligheter som finnes – og komme med konkrete forslag til prosjekt i arbeidet.

Sørsida møte Terminalen foto Marius 11
PROBLEMOMRÅDE: I den røde trekanten som ligger i området hvor de store cruiseskipene legger til kai, vil det være utfordrende å bygge boliger. Det vurderes derfor en trinnvis utvikling. Foto: Marius Rosbach

Ny daglig leder med annen erfaring
Hareide starter i jobben til høsten, og gleder seg til å komme i gang.

- Å kunne drive med byutvikling som er faget mitt – i hjembyen – er stort, forteller han.

Etter at Slotsvik har holdt i trådene til prosjektet til nå, skal hun over i ny jobb som daglig leder i ÅKP. Hun mener Hareide er rett mann til å ta arbeidet videre.

- Han er sivilingeniør som kan eiendomsfaget og bygg, påpeker hun.

- Nå er vi etter hvert klare til å sette spaden i jorda, og da tror jeg Peter med sin bakgrunn og erfaring, vil være gull, sier Slotsvik.

Publisert: 30.05.2023 15:41

Sist oppdatert: 30.05.2023 15:41

Mer om