Gulliksen marine foto kristin vidhammer 11
NØRVEVIKA: Bedrifta som har drevet med salg av fritidsbåter og motorer, holder til i samme bygg som J. Weiberg Gulliksen i Nørvevika, men ble for noen år siden skilt ut fra konsernet. Arkivfoto: Kristin Vidhammer
Nytt

Havari for båtforhandler

Konkurs med milliongjeld etter å ha gått med underskudd siden oppstarten.

Marius Rosbach
17.12.2021

Møre og Romsdal tingrett åpnet torsdag konkurs i selskapet Gulliksen Marine i Ålesund. Selskapet meldte oppbod ettersom de ikke lengre var i stand til å håndtere forpliktelsene.

Gjelda i selskapet er på drøyt 6,6 millioner kroner og verdiene blir anslått til rundt tre millioner, ifølge kjennelsen fra tingretten.

Koronaproblemer
Bedrifta som har drevet med salg av fritidsbåter og motorer, holder til i samme bygg som J. Weiberg Gulliksen i Nørvevika, men ble for noen år siden skilt ut fra konsernet.

Daglig leder Nils Peter Giske i Gulliksen Marine forteller til Sunnmørsposten at bakgrunnen for konkursen er sammensatt og at mye handler om koronapandemien.

– Vi har hatt leveranseproblemer, lager i utlandet som ikke klarer å levere og ekstremt dårlig tilgang på arbeid, forklarer han til avisa.

Av de ni ansatte har flere fått arbeid andre plasser.

Gjennomførte omstilling
I årsrapporten for 2020 datert i slutten av august går det fram at selskapet har gjennomført en omstilling som hadde ført til lavere kostnader og positiv drift.

På det tidspunktet var egenkapitalen negativ med rundt halvannen million, men eierne hadde sag seg villig til å gå inn med mer kapital. Styret konkluderte derfor med at det var grunnlag for å drive videre.

Underskudd siden starten
Selskapet som ble startet i 2018 har slitt økonomisk fra starten.

Regnskapene for 2018-2020 viser et samla underskudd på nær 12 millioner kroner fra en omsetning på rundt 60 millioner. En solid resultatforbedring i 2020 var ikke nok til at båtfirmaet klarte å holde seg flytende.

Første skiftesamling er satt opp 14. februar neste år, og bostyrer er Axel Villads Lange.

Publisert: 17.12.2021 12:16

Sist oppdatert: 17.12.2021 12:26

Mer om