Gath Global Aquaculture Tech Hub parken foto gath 11
PARKEN KULTURHUS: I september inviterer nettverksselskapet GATH til konferanse med base på Parken kulturhus i Ålesund. Fra venstre: Ove Gjelstenli i Patogen, Per Helge Devold I MMC First Process, Stig Johansen i Normex, Harald Tom Nesvik i Sølvtrans, Marte Aarseth i ATEA og Espen Rørvik fra Optimar. Foto: GATH
Nytt

Her blir det havbrukskonferanse

– Skal bidra til å sette regionen på kartet, sier Harald Tom Nesvik om nytt arrangement i Ålesund.

Marius Rosbach
26.01.2022

Aktørene i Global Aquaculture Tech Hub (GATH) arrangerer en tre dagers teknologikonferanse for havbruksnæringa i september med mål om å bidra til å løse felles utfordringer i bransjen.

– Denne konferansen skal bidra til å sette regionen på kartet. Verden skal få oppleve at Sunnmøre er den plassen du kommer til for å se og diskutere teknologi, og hvordan denne kan bidra til økt innovasjon og verdiskaping i havbruksnæringen, uttaler Harald Tom Nesvik i Sølvtrans om arrangementet i en pressemelding.

Nettverksselskapet GATH ble starta i fjor, og en rekke aktører innen havbruksnæringen på Nordvestlandet er med.

– Lover en god miks
Konferansen vil gå over tre dager fra 6. til 8. september. Basen vil være på Parken Kulturhus, men arrangørene vil ta i bruk flere ulike lokaler rundt i byen.

– Vi skal framover presentere både nasjonale og internasjonale foredragsholdere til konferansen. Vi lover en god miks av inspirasjon, interaksjon, provokasjon og fag som til sammen skal bidra til et kompetanseløft for næringen og regionen, sier Per Helge Devold i MMC First Process

I tillegg til foredragene, skal også deltakerne på konferansen få mulighet til å besøke ledende bedrifter i havbruksnæringa.

Vil sette utfordringer på dagsorden
Sentrale tema på konferansen vil være teknologi, lederskap, næring, samfunn, bærekraft og trender i bransjen. GATH-nettverket har satt seg som mål å bidra til å finne løsninger på de utfordringene som havbruksnæringen står overfor

– Vi må tørre å sette utfordringene på dagsorden for å kunne finne frem til de beste løsningene. Vi vet at sunn mat som produseres på en bærekraftig måte gir lønnsomme bedrifter og flere arbeidsplasser. For å lykkes med dette trenger vi nye og innovative løsninger som kan utvikles til det beste for fremtidens matproduksjon, utaler Ove Gjelstenli i Patogen.

Nordvestlandet er et tyngdepunkt for teknologileverandører til oppdrettsbransjen, og GATH teller i dag 16 medlemsbedrifter.

Dette er GATH

Global Aquaculture Technology Hub – med forkortinga GATH – oppstod på Nordvestlandet, men skal være et globalt nettverk for hele bransjen. Lene Trude Solheim er fungerende daglig leder for selskapet.

Disse bedriftene er medlem per i dag: Sølvtrans, MMC First Process, Patogen, Cflow, Optimar, Hofseth Aqua, Artec Aqua, Rostein, Salmon Evolution, Møreforskning, Norconsult, Normex, Atlantic Sapphire, Atea, Hyperthermics og Mørenot.

Publisert: 26.01.2022 09:30

Sist oppdatert: 26.01.2022 10:14

Mer om