Coop nordvest arild sørlien montasje opninga hareid foto marius coop nordvest 11
MYE KUNDER: Konsernsjef Arild Sørlien i Coop Nordvest har hatt ekstra mange folk innom butikkene det siste året. Her fra åpninga av den nye butikken på Hareid. Foto: Marius Rosbach/Coop Nordvest
Nytt

«Historisk godt» resultat

Mer enn tredoblet overskudd i fjor for Coop Nordvest.

Marius Rosbach
19.04.2021

Coop Nordvest fikk en omsetning i 2020 på 5,9 milliarder og et resultat før skatt på 185 millioner kroner for konsernet. Det er en tredobling fra året før.

Overskuddet omtales som «historisk godt» av konsernsjef Arild Sørlien i en pressemelding mandag. Han viser til at nedstengingen som følge av koronapandemien, ga høyere omsetning for dagligvare og byggevarer.

Coop Nordvest (konsern)
Årsresultat (i mill kr)
2020 2019
Driftsinntekter 5920 5250
Driftsresultat 191 76
Res. før skatt 185 60

Omsetningen er også rekordhøy - og rundt ti prosent høyere enn i 2019. Det er likevel under landssnittet for både dagligvare- og byggevarebransjen.

Ledelsen omtaler i årsrapporten at også Coop Nordvest har økt inntektene som følge av stengte grenser, men at det er naturlig med mindre økning for konsernet, ettersom de driver butikker i «god avstand» til svenskegrensa.

Arbeidet med å effektivisere driften i våre butikker og samvirkelagets øvrige virksomhet må (...) fortsette
Årsrapporten Coop Nordvest

Coop Nordvest var samtidig det samvirkelaget i hele Coop som solgte mest lokalmat i fjor. Det har gitt økning til en rekke leverandører på Nordvestlandet.

NETT NO har tidligere omtalt rekordutbytte som kom de over 165.000 medeierne til gode etter det gode resultatet i fjor.

Ledelsen skriver også i årsrapporten at de venter at konkurransen blir ytterligere skjerpa, og at prispress vil kreve lavere kostnadsnivå.

– Arbeidet med å effektivisere driften i våre butikker og samvirkelagets øvrige virksomhet må derfor fortsette, heter det.

Årvik fra Stad ny styreleder
Geir Årvik (59) ble valgt som ny styreleder i konsernet under årets generalforsamling, etter Merete Mostue, som fortsetter som styremedlem.

Årvik er næringslivsleder og lokalpolitiker fra Stadlandet. Han har sittet i styret i Coop Nordvest siden starten i 2018, før det hadde han to perioder i styret for Coop Vest.

(saka fortsetter under)

Coop extra skarbøvik illustrasjon coop nordvest 11
SKARBØVIK: På sikt vil konsernet etablere en større Coop Ekstra-butikk. Skissa viser hvordan det kan bli seende ut. Illustrasjon: Coop Nordvest

Planlegger flere butikker
Coop Nordvest-konsernet har til sammen 141 butikker fra Sognefjorden i sør til Trondheimsfjorden i nord.

– Det er viktig å investere og satse kontinuerlig på utvikling av butikkene, påpeker Sørlien.

Coop Nordvest jobber med å åpne flere nye butikker på Nordvestlandet. Seinest i mars åpnet en ny butikk dørene på Hareid.

På andre sida av øya har selskapet har investert i en tomt i utkanten av Ulsteinvik sentrum. Også på Kverve på Ellingsøya og Skarbøvik i Ålesund er det planer om nye butikker under utvikling.

Publisert: 19.04.2021 15:39

Sist oppdatert: 19.04.2021 15:45

Mer om