Tine Hammernes Leopold montasje Ekornes foto Marius Ekornes 11
NY EKORNES-SJEF: Tine Hammernes Leopold blir første kvinnelige toppleder i møbelkonsernet med hovedkontor i Sykkylven framover. Foto: Marius Rosbach/Ekornes
Nytt

Hun er ny toppsjef i Ekornes

Møbelprodusenten har ansatt sin første kvinnelige direktør.

Marius Rosbach
01.06.2023

Tine Hammernes Leopold er nye toppsjef i Ekornes, ifølge en pressemelding.

Den nye sjefen omtales som en erfaren leder innen merkevarebygging og konsumvarer.

Det er et av få norske selskaper som kan se tilbake på tilnærmet et århundre med automatisert industriell produksjon og vellykket internasjonal merkevarebygging. Jeg gleder meg til å bli en del av Ekornes-teamet som ny administrerende direktør og bli kjent med menneskene, merkevarene, partnerne og kundene, uttaler hun i meldinga fra sin nye arbeidsgiver.

Kommer fra toppjobb i Pierre Robert
Leopold kommer fra rolla som konsernsjef i undertøysprodusenten Pierre Robert. Tidligere har hun over 20 års erfaring fra selskap som Orkla, Moller’s Tran og Salmon Brands - som står bak Salma-produktene.

- Hennes evne til å identifisere forretningsmuligheter med basis i kundefokus og bærekraft, kombinert med en god ledelse av lokale team, har bidratt til gode resultater og skapt kommersiell og langsiktig verdi, heter det i meldinga.

Starter til høsten
Leopold starter som administrerende direktør til høsten.

- Styret er svært fornøyde med å ha Tine om bord til å lede Ekornes på veien mot å realisere vår visjon om å forbedre hverdagen for mennesker over hele verden med kvalitetsprodukter, samtidig som vi videreutvikler selskapets stolte historie, kultur og sterke merkevarer, uttaler eier og styreleder Ruihai Zhao i meldinga.

- Styret ønsker å takke Fredrik Ødegård Nilsen for utmerket ledelse i en krevende tid for bransjen og selskapet, og for å ha håndtert det pågående forbedringsprogrammet vi lanserte ved inngangen til 2023, uttaler Zhao videre.

Fredrik Ødegård Nilsen foto Ekornes 11
SYKKYLVING: Fredrik Ødegård Nilsen ble «kastet inn» i rolla som toppsjef, men har lang erfaring i konsernet. Nå skal han fortsette som viseadministrerende direktør og finansdirektør. Foto: Ekornes

- Tror dette blir ei veldig bra
Fredrik Ødegård Nilsen ble «kastet inn» i rolla som toppsjef da Roger Lunde slutta som toppsjef i fjor høst.

- Jeg tror dette blir ei veldig bra løsning for Ekornes totalt sett. Tine bringer med seg kompetanse på det kommersielle, merkevarebygging og salgsarbeid som kommer til å ta Ekornes i rett retning, sier Nilsen til NETT NO om nyansettelsen.

Nå skal 34-åringen fortsette som viseadministrerende direktør og finansdirektør.

- Det opplever jeg som en forfremmelse. Og det viktigste er at vi som selskap går i rett retning og har en bra utvikling, svarer han på spørsmålet om hvordan han ser på sin egen rolle.

Er gjort flere grep siste halvår
Etter pandemiboomen måtte Ekornes redusere arbeidsstokken tidligere i år.

Nå mener Nilsen det er gjort en rekke grep som vil gjøre selskapet bedre stilt framover – og han ser fram til å ta imot den nye sjefen til høsten.

- Tidspunktet er ikke helt avgjort ennå, men vi ser frem til å få Tine om bord og forsøker å få til oppstart så snart som mulig, legger han til.

Saka blir oppdatert

Publisert: 01.06.2023 12:04

Sist oppdatert: 09.06.2023 00:17

Mer om