Fiskeri illustrasjon foto Odd Kristian Dahle Fiskebåt 11
Illustrasjonsfoto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt
Nytt

Ingen likestillingssøknader fra nordvest

Svært få har søkt på midler som skal fremme likestilling i fiskeriet. Over helga går fristen ut.

Marius Rosbach
25.11.2021

Denne uka gikk Nærings- og fiskeridepartementet ut og etterlyste søknader fra fiskeriaktører til prosjekt som fremmer likestilling i bransjen.

Siste frist for å søke er tirsdag neste uke og så langt er det kun kommet inn to søknader får NETT NO opplyst.

Ingen av disse søknadene kommer fra Sunnmøre eller Nordfjord, ifølge kommunikasjonssjef Lisa Nordøen i departementet.

– Fiskeri- og havministeren Bjørnar Skjæran oppfordrer flere til søke før fristen går ut neste uke, tirsdag 30. november. Her håper vi å se søknader fra både Sunnmøre og Nordfjord, legger hun til.

– En rekke alvorlige saker
Likestilling i fiskeria har blitt aktualisert etter at flere kvinner har stått fram og fortalt om kritikkverdige forhold i bransjen med bare tre prosent kvinnelige ansatte.

- De siste månedene har det kommet opp en rekke alvorlige saker som angår kvinnelige fiskere. Vi jobber videre med likestillingsproblematikken, og oppfordrer aktører i fiskerinæringen til å gjøre det samme, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran i en kommentar.

Den avtroppende regjeringa la i høst fram en strategi for å få flere kvinner til å søke seg til fiskeriet. Arbeidet med strategien har vist at kvinner søker seg til yrket seinere enn menn. Samtidig er det blir flere kvinner som tar fiskeriutdanning.

Har pott på 1,5 millioner
Den søknadsbaserte ordninga med en pott på 1,5 millioner kroner var blant tiltakene i strategien. Målgruppene er institusjoner, organisasjoner, stiftelser, bedrifter og privatpersoner i Norge.

Det prioriteres blant annet tiltak som kan bidra til rekruttering av kvinner som fiskere og redere. Et eksempel på tiltak som prioriteres er støtte til nettverk for kvinnelige fiskere.

Publisert: 25.11.2021 08:39

Sist oppdatert: 25.11.2021 08:44

Mer om