Torill Standal Eliassen Foto Kristin Stoylen
FORBILDE: Torill Standal Eliassen i Twoday blir trekt fram som et forbilde for kvinner i teknologibransjen på det internasjonale kvinnedagen. Foto: Kristin Støylen
Nytt

Inn på lista over Norges fremste tech-kvinner

Twoday-sjefen på Nordvestlandet på prestisjeliste.

Marius Rosbach
08.03.2024

Torill Standal Eliassen som leder it-selskapet Twoday på Nordvestlandet, er kåret til en av landets fremste kvinner i teknologibransjen.

Det er Abelia og ODA-Nettverk som kårer de 50 fremste tech-kvinnene i norsk næringsliv i anledning den internasjonale kvinnedagen. Formålet med kåringen er øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse.

Eliassen uttaler i en pressemelding at hun er dypt takknemlig for å komme med på listen.

– Selv om listen viser til flere dyktige personer som setter tydelige avtrykk gjennom jobben de gjør, har vi for få kvinnelige teknologer i Norge. Vi trenger rollemodeller som viser vei for andre, og det er nettopp dem vi feirer i dag, sier Øystein Søreide, juryleder og administrerende direktør i Abelia.

Få kvinner velger teknologi
Mens andelen kvinner i høyrere utdanning er kommet opp i 60 prosent, er det fortsatt få kvinner som velger å studere teknologifag.

– Mangfold i perspektiver er nødvendig når vi skal forme fremtidens banebrytende teknologiske løsninger. Vi taper verdifull kompetanse når vi ikke klarer å tiltrekke kvinner til bransjen, uttaler Eliassen.

Hun har selv vært aktiv med å synliggjøre tema som antall studieplasser og tiltak for å sikre mer mangfold i teknologistudiene, både i podkaster og media. Hun bruker også sosiale medier bevisst, og har hatt nærmere 500.000 visninger på sine Linkedin-innlegg bare det siste året.

Mener det trengs mer kunnskap
Twoday-sjef i Norge, Kristin Rotevatn Nyberg, mener rollemodeller som Eliassen er viktig for å bane vei for at andre vil velge teknologi.

– Vi må bedre forstå hvorfor kvinner velger alle andre bransjer enn vår, uttaler hun.

Nyberg er utflytta sunnmøring, og har selv tidligere vært på listen over Norges fremste tech-kvinner. I fjor var også hun blant 50 kvinner på lista over etablerte teknologiledere.

Unni Grebstad i Ocean Visioneering og Ida Furnes Breivik i Oslo-baserte Webstep Solutions var inne på listen fra Nordvestlandet i fjor. Det var også Sanna Diana Tomren i Accenture, som er vokst opp i Ålesund.

Publisert: 08.03.2024 09:00

Sist oppdatert: 06.04.2024 22:47

Mer om