Metizoft Nysnø Dovetail -Codruta Gamulea Berg - Eirik Dahle - Gry Cecilie Sydhagen - Lene Hodge - Joe Eliston foto 111
NYE INVESTORER: Codruta Gamulea Berg (f.v.) og Eirik Dahle fra Dovetail, Gry Cecilie Sydhagen, daglig leder i Metizoft og Lene Hodge og Joe Eliston fra Nysnø Klimainvesteringer. Foto: Nysnø Klimainvesteringer
Nytt

Investerer 160 millioner i Metizoft

Herøy-selskap får statlig fond og investeringsselskap som medeiere.

Marius Rosbach
22.08.2023

Nysnø Klimainvesteringer og Dovetail investerer 160 millioner kroner i Herøy-selskapet Metizoft. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

– Det har vært stor interesse fra ulike investorer, men vi har vært kresne. Vi ville ha med aktive og profesjonelle medeiere som kan både utfordre og støtte oss for videre vekst, uttaler Metizoft-gründer og daglig leder i Gry Cecilie Sydhagen i meldinga.

Ansatte orientert i dag
Nysnø er statens investeringsselskap som investerer i bedrifter som løser klimautfordringen på en smart og lønnsom måte.

Dovetail er et investeringsselskap med Ferd Impact Investing og Skeie Teknologi i ryggen.

De ansatte i Metizoft har vært informert om at det har pågått en prosess, og ble orientert om resultatet under et fellesmøte tirsdag formiddag.

Beholder aksjemajoriteten
Sydhagen påpeker at dagens eiere beholder aksjemajoriteten i selskapet - som fortsatt skal holde til i Herøy.

Transaksjonen skjer som en kombinasjon av en emisjon og aksjer, får NETT NO opplyst av selskapet.

Partene ønsker ikke å gå ut med detaljer om verdsettelsen og fordelingen av eierandeler, men Nysnø og Dovetail vil samlet få en «betydelig og innflytelsesrik minoritetspost», opplyser kommunikasjons- og markedssjef Marianne Schofield.

Metizoft allmøte foto metizoft 111
ALLMØTE: Metizoft-gründer og daglig leder i Gry Cecilie Sydhagen informerte de ansatte om de nye eierne på et allmøte tirsdag. Foto: Metizoft

«Enormt» potensiale globalt
Metizoft har utviklet en løsning for å dokumentere farlige stoff ombord i skip og et avansert system for håndtering av kjemikalier.

Med sine nye løsninger for ESG-rapportering og livsløpsanalyse (LCA), er de også klare til å hjelpe sine kunder til å møte økte krav til åpenhet og helhetlig miljøstrategi.

– Det globale potensialet for den type løsninger vi har utviklet er enormt, og med nye medeiere ombord får vi ytterligere fart til det beste for våre kunder, uttaler Sydhagen.

Metizoft Øyvid Sundgot og Gry cecilie Sydhagen foto Metiozoft
MEDEIERE: Salgssjef Øyvind Sundgot og daglig leder Gry Cecilie Sydhagen i Metizoft under Nor-Shipping-messa tidligere i år. Begge er også medeiere i selskapet. Foto: Metizoft

Vil være aktive eiere
Investeringsdirektør Joe Eliston i Nysnø mener Metizoft har et unikt utgangspunkt.

– Nye løsninger innen maritim industri er avgjørende for å redusere utslipp globalt. Metizoft gjør det mulig for næringen å måle og redusere utslipp, unngå miljøskade og drive ansvarlig, uttaler han.

Eirik Dahle, som er daglig leder og partner i Dovetail, påpeker at de vil være aktive eiere.

– Metizoft har vært imponerende gode til å se muligheter i den maritime industrien som de har rettet seg mot, og er i en svært god posisjon med sine løsninger som er høyaktuelle med dagens fokus på bærekraft, uttaler han.

Publisert: 22.08.2023 12:15

Sist oppdatert: 22.08.2023 19:44

Mer om