Randi Paulsen Humborstad 2020
IKKE DEL: Næringslivet frykter de negative konsekvensene av en reversering, sier daglig leder Randi Humborstad i Måløy Vekst.
Nytt

Ja til Kinn i næringslivet

Over 90 prosent flertall for å beholde Kinn kommune.

16.08.2022

NETT NO/NPK-NTB: 40 av 43 bedrifter i gamle Vågsøy kommune svarer ja til å beholde Kinn kommune. Det er Måløy Vekst som står bak spørreundersøkelsen.

- Næringslivet i Måløy ønsker ikke en reversering av kommunen, og de frykter at de negative konsekvensene vil føre til dårligere næringsutvikling, rekruttering og folketallsutvikling, sier daglig leder Randi Humborstad i Måløy Vekst i en pressemelding.

Spørreundersøkelsen ble sendt ut til 78 bedrifter. 43 svarte, og blant dem var det altså 40 som er mot å dele Kinn og gjenopprette de gamle kommunene Vågsøy og Flora.

Samlet Vågsøy og Flora
Blant annet opplever næringslivet at Kinn har større politisk gjennomslagskraft enn de to kommunene hver for seg, og frykter det vil går tapt igjen ved en deling.

Kinn kommune er resultatet av sammenslåingen av de to kommunene, der kommunen i mellom - Bremanger - ikke ville være med. I sammenslåingsprosessen ble deler av tidligere Vågsøy kommune en del av Stad kommune. Statsforvalteren i Vestland har frist til 12. september med å komme med sin anbefalingg. En eventuell deling vil gjelde fra 1. januar 2024.

Mister investeringer
- Næringslivet mener at økonomien i en ny og mindre Vågsøy kommune, ikke vil gi rom for viktige investeringsprosjekter som ny Skram skole, Nordfjordbad, og fornyelse av Gate 1. Dette er prosjekter som næringslivet er veldig opptatt av at skal realiseres, da det styrker bolysten og bedriftene sin egen evne til å rekruttere personell i sine egne organisasjoner. Uten en velfungerende kommune, som kan gi fullgode basistjenester, så blir det vanskelig å få folk til å flytte og trives her, heter det i pressemeldingen.

Publisert: 16.08.2022 09:34

Sist oppdatert: 28.08.2023 09:32

Mer om