Morrow Batteries Møre Trafo Illustrasjon Veidekke Logistikkbygg 22
BATTERIFABRIKK: Møre Trafo skal levere utstyr til den store batterifabrikken ved Arendal. Illustrasjon Veidekke Logistikkbygg
Nytt

Kapret kontrakt på batterifabrikk

Møre Trafo leverer til det som blir en av Europas største batterifabrikker.

Marius Rosbach
29.09.2022

Møre Trafo har sikret seg kontrakt på levering av utstyr til batterifabrikken Morrow Batteries i Arendal.

Fabrikken som skal gi rundt nye 2500 arbeidsplasser, blir en av Europas største og skal lage batterier til transportsektoren.

– Morsomt å kunne bidra
Sykkylven-bedrifta skal levere transformatorer, oljekarog store nettstasjoner med lavspenningstavler og en koblingsstasjon.

– Vi har inngått avtale om trafo-leveranser til pilotanlegget gjennom vår kunde Omexom. Det er morsomt å kunne bidra på vår måte til slike store prosjekter. Det er mye oppmerksomhet og enorme forventninger til denne batterifabrikken, uttaler salgs- og markedssjef Ivar Lifjeld i Møre Trafo i en artikkel på bedrifta sin hjemmeside.

Verdien på kontrakten er på sju millioner kroner og utstyret skal leveres i februar-mars neste år.

Prislapp på 20 milliarder
Første byggetrinn for Morrow Batteries-fabrikken har en grunnflate på 19.000 kvadratmeter og er den første av fire planlagte bygg.

Årlig produksjonskapasitet vil være på 43 GWh når utbygginga etter planen skal være ferdig i 2028. Prislappen på hele utbyggingen vil trolig være på nærmere 20 milliarder kroner.

Statlige Siva bestemte seg i sommer for å gå inn med 480 millioner kroner i eiendomsselskapet som skal sette opp batterifabrikken ved Eyde Energipark.

Publisert: 29.09.2022 15:16

Sist oppdatert: 29.09.2022 15:21

Mer om