Egil Haugsdal Kongsberg Maritime foto Ogne Øyehaug
NY SATSING: Egil Haugsdal er avtroppende leder av Kongsberg Maritime og har fått ansvaret for å bygge opp Kongsberg-konsernets fornybarsatsing. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Kongsberg-satsing på fornybar kraft

Øker satsingen på markedet for fornybar kraft og ser etter flere folk.

13.10.2022

Det avtroppende leder for Kongsberg Maritime, Egil Haugsdal, som får jobben med å bygge opp Kongsberg Gruppens fornybar-satsing.

- Vi skal spille en sentral rolle for å muliggjøre en raskere, mer kostnadseffektiv og bærekraftig oppskalering av fornybar energi til havs, sier konsernsjef Geir Håøy i en pressemelding fra Kongsberg-konsernet.

Satsingen skal skje gjennom et nytt datterselskap, Kongsberg Renewables Technologies, med Haugsdal som sjef.

Kongsberg Gruppen omfatter blant annet den tidligere marinedivisjonen til Rolls Royce, med kontorer og anlegg i Brattvåg, Ålesund, Hjørungavåg og Ulsteinvik.

Tosifret milliardinntekt
"Satsingen retter seg særskilt mot løsninger for produksjon av fornybar energi til havs, men også tilhørende energikjeder og energiforvaltning for å muliggjøre storstilt oppskalering og innfasing av fornybar energi. Selskapet skal styrke Kongsberg sine eksisterende satsninger på havvind, samt tilføre nye kapabiliteter.", heter det i pressemeldingen.

Målet er å få en årlig tosifret milliardinntekt fra havvind- og fornybarmarkedet innen 2030, heter det i pressemeldingen.

I 2021 fikk Kongsberg Gruppen ordrer for over 1,5 milliarder kroner fra havvind og fornybarmarkedet, og ordreinngangen har økt i år.

Flere folk
Satsingen er i startfasen og pressemeldingen sier ikke noe om hvor og hos hvilke bedrifter i Kongsberg Gruppen satsingen vil gi oppdrag og arbeidsplasser.

Men det kommer til å bli nye jobber, og konsernsjefen selv er ute på Linkedin og inviterer interesserte om å ta kontakt.

Publisert: 13.10.2022 11:51

Sist oppdatert: 13.10.2022 14:20

Mer om