Åkp direktesending elisabeth solvang lansering klyngestrategi foto Svend Skogheim ÅKP
DIREKTESENDING: Da den maritime klynga la fram sin nye strategi i sommer, ble den lansert med direktesending fra ÅKP sitt studio på Campus Ålesund. Her er Elisabeth Solvsang (t.v.) under sending med Njål Sævik fra Havila Shipping og Lisa Edvardsen Haugan fra Kongsberg Maritime. Foto: Svend Skogheim/ÅKP
Nytt

Mange vil fortsatt ha digitalt påfyll

ÅKP sine webinar har hatt tusenvis av seere under pandemien. Og pågangen er fortsatt stor.

Marius Rosbach
16.11.2021

Trass i at pandemien er på hell og aktiviteten ved Ålesund Kunnskapspark (ÅKP) har vært i full sving noen uker, vil mange fortsatt delta på digitale arrangement.

– Vi tror det er en trend som er kommet for å bli. Det å få påfyll med kunnskap på digitale flater vil være et behov framover – i tillegg de fysiske møtene, forteller kommunikasjonssjef Elisabeth Solvang ved ÅKP til NETT NO.

Etablerte studio under korona
Den tidligere Sunnmørsposten-journalisten starta i ÅKP under koronapandemien, og ble kasta rett ut i å lede direktesendinger og webinar. Det er for øvrig oppgaver hun også har jobbet med tidligere.

– Vi etablerte studio midt under pandemien og var veldig spent på hvordan det ville gå. Responsen har vært veldig god og tilbudene har vært mye brukt, forteller Solvang.

Da den maritime klynga GCE Blue Maritime la fram sin nye strategi om å bli verdensledende på nullutslippsfartøy, skjedde det med direktesending fra ÅKP.

Brukes også av eksterne
De har ikke «seertall» på alle sendingene som gått ut fra ÅKP sine lokaler, men bare deres egne har hatt flere enn 2000 seere siden i vår.

I tillegg brukes studioet av en rekke eksterne bedrifter og Campus Ålesund. Derfor er tallet på seere som har fulgt sendinger fra ÅKP sitt studio langt høyere, påpeker Solvang.

– Når du kun har behov for å få litt kunnskap, og ikke har behov for nettverksbiten og minglingen ved fysiske møter, så er dette helt supert – og veldig effektivt, legger hun til.

Det å få påfyll med kunnskap på digitale flater vil være et behov framover – i tillegg de fysiske møtene
Elisabeth Solvang
Populære advokat-webinar

I tillegg til egne direktesendinger og webinar, har ÅKP blant annet samarbeid med advokatfirmaet Sands om en webinarserie kalt «Arbeidsforholdet fra A til O». Her tar kollegene Malin Stenseth og Maria Elena Kvalen for seg ulike tema i arbeidsrett fra ansettelse til opphør.

– Disse webinarene har vært veldig populære, og de mest populære har hatt flere enn 250 deltakerne. Allerede torsdag er det nytt webinar, og da er temaet virksomhetsoverdragelse, forteller kommunikasjonssjefen på ÅKP.

Sands-webinarene er et samarbeid mellom advokatfirmaet, ÅKP og klyngeorganisasjonen Blue Maritime. De to advokatene har for øvrig også jobbet sammen om podcasten «Arbeidslivspodden», hvor advokatfirmaet gir gratis tips og råd om aktuelle emner.

Åkp elisabeth solvang kristine viktoria hekkås maria elena kvalen foto åkp 11
POPULÆRT: En webinarserie i samarbeid med advokatfirmaet Sands har blitt fulgt av mange. Her fra en av de mest populære episodene, da Elisabeth Solvsang (t.v.) og Maria Elena Kvalen (t.h.) hadde besøk av Kristine Viktoria Hekkås fra Medi3 for å snakke om konflikter på arbeidsplassen. Foto: ÅKP
Podium

E7/S1 Kjersti Kleven og Lene Trude Solheim om møteplassar for næringslivet i og etter korona.

Publisert: 16.11.2021 16:06

Sist oppdatert: 16.11.2021 22:47

Mer om